03.45 Jylland – vågner før solopgang og laver ritualer på stranden med min vært.10.12 Hvis kalenderen havde sagt 1981 ville Aros været spot on –  dyrkelse af en grimhedens æstetik, opløsningen af medier og grænsesøgen efter gys var hot det år. Tænk Industrial music strategi under den kolde krig – der inspireret af Baarder Meinhof ville vise samfundets sande ansigt – død og forfald – bag kulisserne og reklamefiltrene. Chok taktik – i søgen efter en sandhed – i en storm af løgne.Problemet idag er bare at de ovennævnte kreative værktøjer er så trætte som en Marilyn Manson playlist – og ender som et deprimerede provinstivoli – hvor vi lærer at cope med katastrofen – at se det smukke i vores magtesløshed, overfor det hyperliberale slagtehus vi alle er måske medskyldige – hovedløse kyllinger i. 

Samlerne griner, hvor hvad er mere dekadent og blæret for en aktiehandler eller trust fund unge end at samle på skramlede ikoner baseret på fortidens ufrugtbare oprør, ren nihilistisk værdiløshed på dåse, tryllet til sikre aktier af kunstinstitutionel aura og magi? Kunst-historikerne har også en fest, fordi værkerne er åbne og der er en masse at skrive om. 

STATE OF THE ART – se en Morten Vammen dokumentar her nu!

Og hvis man er i tvivl om det hele kan man gå en tur i en stor donut beklædt med 90er-surferbrille -kunst reduceret til design – hvor man pædagogisk bliver belært om at alt sidder i beskuerens øje. Aros er en fed legeplads, men lad os komme videre…Mere dagbog her

14.45 Tager en hurtig færge hjem – men er ved at dø over deres reklametema:

18.00 Roskilde, mediebyen – utroligt så mange butiksekspedienter der arbejder med medier…der bliver sniffet urinstøv og det der er værre – nye ansigter men gamle roller…det er gamle elevers maraton-fest. Det er mærkeligt at være tilbage i det hedonistiske kviksand men heldigvis er der mobildækning så jeg kan overvåge babysitteren. Alt er ellers ved det gamle., bortset fra at kontanterne og de gamle store labels er væk. Gad godt lave et kunstværk af udvalgte besøgenes GPS data, men det gør det topbevæbnede politi og nogen fra et reklamebureau allerede. Der mangler en Champagnebar, men Kadeu er der – hygger med direktøren for 3, Fitness world og triaderne. Alle har en tv-serie og et patent de vil lave med hinanden der er glemt i morgen.Jeg skammer mig over jeg ikke hører andet end soul mere så jeg stiller mig foran en lækker-sur lesbisk i latex der kan spille guitar via en storskærm, uden ryste røven på et apatisk globryllup af et publikum. Det virker som en stylet Berkley øvelse i at blande pretentiøs tung indienoise og med en snert poppet electroclash og det virker da, indtil jeg hører det på Spotify på telefonen – jeg er for en gang skyld blevet narret af looks og markedsføring – og 2 flasker øko naturvin og utallige fadbamser. 

22.12 Så op til Eminem, der jo passer perfekt ind i min teori om de tossede laver bedre værker. Problemet med ham er bare hans beats altid lyder som Queens “We will Rock you” plus skrigeskinker a la Dildo i omkvædet. Klumpfodet, sentimentalt og beregnene. Synd, han spytter jo syge syge rim og har endda Royce 5”9” med – uden at funken rammer nakkehvirvlen. Får han penge af M&Ms? Stjæler han fra sort kultur? Er han den amerikanske udgave af Anden på speed & oxy? Mobilen er den nye lighter, og jeg tænker straks på at lave en app der samler alle optagelserne og klipper dem sammen automatisk Matrix style. Missede NIN men fuck det han er blevet købt af Apple.

03.32 Ind og tale ubådssagen med Statsanklageren og klipperen til en af de kommende film om gyset i dybet, og kramme alle mulige klassiske Københavnere, jeg har forsømt under min barsel – der er ude og spytte næsvis snusfornuft til solen står op – så går vi en tur og redder nogle børn fra at dø i deres eget bræk ude i en simulation af en flygtningelejr, hvor folk går med burkaer i solidaritet eller måske nærmere som værn mod fotodokumentaristiske fædre, x-kærester, bloggere, ulidelige klassekammerater og urinstøv.6.15 Vi takker pænt nej til at overnatte og tager en taxa, hvor en beige driver straks begynder at fortælle gangsterhistorier – dumt da han ikke kender os – og ærligt talt meget stereotypificerende – han lyder som DF´s våde drøm om et fjendebillede – og politiets drøm om en nem overvågning. Jeg forstår fuldt ud der findes folk der er marginaliserede økonomisk og har en psykologisk profil der gør de søger kriminalitet, men det virker her nærmest som et deprimerende identitetsprojekt der handler om at stille op i køen til fængslet. Igen – uddanelse er vejen frem – driveren bliver meget stille da jeg påpeger der er meget meget få gangstere der har et fedt liv efter de 40.

Ghettoer, symbolpolitik & angst – burkaer og bander – er du klar til borgerkrig?

07.03 Klipper armbåndet – en dag er rigeligt – og flimer og roterer og sveder som en grillkylling vel vidende jeg har tømmermænd de næste tre dage. Drømmer at planeten imploderer ned i et sort hul skabt af de millarder af gigabyte af rystede 4K optagelser med skrattende lyd af meningsløse events – at de akkumulerede data-kloner af virkeligeden bliver tungere end selve virkeligheden – hmmm – måske er der en metafor der?

Mere dagbog her

Et flashback til dengang jeg var i fronten på Roskilde her…