Ingen tvivl om valget kommer til at handle om indvandrerne – ligesom sidst. Likvideringen af den banderelaterede radiovært Nadim kom perfekt timet – det kan læses som bevis på en tabt integrationskamp, der kan malkes af politkerne.

Statsministeren taler om ghettoer – ghettoudspil er det sjette af sin slags siden 1994…nu skal mennesker så rammes på økonomien hvis de er så uheldige at bo i en såkaldt ghetto – som om nogen bor der for sjov – lad os gøre de svageste svagere – når samfundet viser dem ryggen vil de automatisk søge mod kriminelle og/eller religiøse grupperinger….genialt Løkke. Plus man skal straffes hårdere for kriminalitet hvis man bor i en ghetto….hvad blev der af det smukke “lighed for loven”? Måske handler ghettoplanen også om at please de mere spekulative elementer i egendomsselskaberne? En ting er sikkert, du kan måske godt fjerne den fysiske ghetto, men ikke menneskers indre ghetto. Om du så flytter dem til Mors eller Hellerup – der skal mere til.

Her er lidt strøtanker fra en overvåget by – del og hersk: Er bandekrigen bare et ondt komplot der handler om at gøre ghettoerne så uattraktive man at kan byforny og Vesterbroficere “krigszonerne” – og få skræmt middelklassen- så de giver flere beføjelser og bevillinger til overvågningssamfundet?  Er det bare en lynafleder for andre, meget værre ting?

København er en tryg og nogle gange lidt for tjekket by, så jeg har for vane bevidst at opsøge de mest skumle steder som mental modgift mod den omsiggribende Vesterbroficering – og altid fået en fair behandling døgnet rundt. Sidst jeg dykkede dybt i et helvedeshul som en nedturs-tourist med ren straffeattest, slog det mig, at jyder, transer, somaliere, bøsser, bander og pensionister kunne co-eksistere uden at skændes, slås eller rulle hinanden trods en ganske usund promille. Der var nærmere kemisk kærlighed i luften!Symbolpolitik - finansloven giver os nye politiheste -visionært...

Men så brast min Københavner-Buddha-boble: kuglerne fløj igen, og nu ses drengen i Bullrot, Moncler & North Face på 45 knallert eller i opboppet bil som en potentiel fare, da træning i skarpskydning tydeligvis foregik på en netcafé…ikke engang i Hollywood kan man ramme noget med en automatpistol på 100 meters afstand kørende med 90. For hvem orker at sidde12-16 år for at dræbe en man ikke kender? Det er symbolsk skyderi – pludselig var der andre farer i trafikken end at blive stanget af en beige Nihola vogn eller få soja-latté ned af ærmet i en kø.

Statsministeren siger: For det første skal vi ikke længere lappe på årtiers fejlslagen politik. Vi skal sætte et nyt mål om at afvikle ghettoerne helt. Nogle steder ved at bryde betonen op. Rive bygninger ned. Sprede indbyggerne og genhuse dem i forskellige områder. Andre steder ved at tage en klar styring af, hvem der flytter ind. Vi skal lukke hullerne i Danmarkskortet og genskabe de blandede kvarterer, hvor vi møder hinanden på kryds og tværs.”…spinsnak.

Anna Maria Helgadottír – Racekrig

 Men hvad skaber en gangbanger? Den aktive part i konflikten er typisk samspilsramte unge mænd, ofte fra familier med forældede værdisæt, social kontrol og kort skolegang – og måske en volds-normaliserende tur i hæren – der ryger uden for arbejdsmarkedet og dermed uden for de seksuelle vandhuller, der bor i brutalistisk beton. Ingen penge, ingen kærlighed. “Sorry makker, ingen hvide gummisko/kasketter/hættetrøjer i aften.” (Dørmanden mener white trash/perkere). Det handler ikke om religion eller terror, det handler om at der aldrig bliver fuld beskæftigelse igen og vores værdisæt er sindsygt materielt i mangel af større idealer, og hvis man ikke har penge – ja, så skaffer man dem med de midler man nu har. Man kender en der kan noget med hash, der glatter verden ud og gør betonen sjov, man tager så “hvid hash” i weekenden for at snakke som en ejendomsmægler i brunst, og man får lidt penge på lommen ved at ’sprede glæde’ og trille rundt med poser. Dem der bliver hooked kan man så få til at skaffe hvad man ellers mangler.

Men du skal kunne bakke dine ting op for ikke at blive taxed af andre “entreprenante” unge, så du træner, det går hurtigere med steroider, men du bliver hidsig af den medfølgende impotens, der ikke bliver bedre af at færdes i et paranoidt minefelt af tåger, så man finder sit crew på stadion, til træning eller i klubben for ingen har øjne i nakken eller er så store, så de ikke kan slås ned bagfra med et bat – man garderer sig mod den karma fra det man har lavet med et advarselskilt på ryggen. Vi er nu langt fra den forlorne autencitets-folklore video med Snoop eller Future børnene labber i sig. I spejlet står et mareridt af en hooligan-hiphop-hulk med OCD og PTSD, ingen vil have – med speciale i at spille på angst – ofte den eneste magt de har. Poserne bliver større, danskerne har ikke nok i sprut, og måske når du nirvana i Thailand inden de 40, men statistikken hælder nærmere imod et længere ophold i et ’professionaliserende’ og stigmatiserende fængsel, hvor der kun yderst sjældent sidder rigtige gangstere fra f.eks. triaderne. Fængslet er nærmere der, hvor socialpolitikkens grimme bundlinje gøres op. Der er sågar politkere der vil privatisere feltet – så aktionærerne kan lave lobbyisme og få strammet loven ligesom i USA, hvor man har 2.3 milloner i fængsel.

Konjunkturer skifter også i det hyperliberale gangsterfelt, og pludselig er der så mange underprivilegerede unge mænd, at der ikke er nok sorte penge til alle, så cirka hver tiende år udkæmpes rituelle kampe mellem næsten identiske grupperinger i disse miljøer. Det renser de værste brushoveder ud, og presser en masse nyt, ungt kød ind i maskinerne. Der kalkuleres simpelthen med at opruste inde i fængslet da krigen har to fronter. Det handler også om de ældre i miljøet ved at vold er en dårlig forretning, men de unge nederst i pyramiden bruger denne vold – deres eneste reelle skill –  til at komme ind og op.

Anonym: Uden titel

De store vindere er altid pressen, politikerne og politiet, der nu har en visitationszone der ikke er set større siden tyskens tid. Og advokaterne…der sikkert vasker pengene for klienterne også.

Noia’en bredte sig: køber jeg kaffe et sted, der er bagland for denne konflikt? Vasker min lokale bar penge her eller støtter de IS? Kan jeg være i visitationszonerne? Skellet mellem hårde og bløde stoffer var endelig brudt, den hvide hash, kokainen, var den nye lukrative vare, der dannede grundlaget for de mere løst grupperede bander, vi ser i dag.  Hash var med et trylleslag retro – colaen var ideel for de liberale 00’er, taletalkummet, der gjorde alle næsvise og snusfornuftige –  og ævlende som ejendomsmæglere – og var mere bling bling end hippie-ler. Og meget mere aggressivt.Denne konflikt skaber bare kø i det efter reformen endnu tungere politisystem, så de virkelige bagmænd går fri. Banderne er blot kanonføde, men på et tidspunkt er rækken af unge hedsporer kort, da det rygtes, at der ikke er meget sjov i at afsone 3-16 år for et øjebliks hadetrip for gennemsnitligt 3 år i kemisk paranoia med et logo på ryggen. Det spændende bliver at se, hvem der får noget ud af denne tragedie denne gang. Jeg håber ikke, vi skal være vidner til et remix af myndighedernes uelegante, traumatiserende og kost-ineffektive aktioner mod Ungdomshuset.Lige nu flyver der tre typer fly over København hver nat: en helikopter med en snigskytte – ren Irak stil – Luftvåbnets Challenger, der koster 60.000 i timen at flyve – og så “luftknallerten”, en propelflyver der ifølge statens egen PR kanal DR flyves gratis af en anonym overlæge…beder for de stakler der skal opereres af denne søvnløse pilot dagen efter. DR brillierer også ved IKKE at oplyse hvad flyene reelt kan, eller laver – sensorerne og dataindsamlingen er tys-tys – og tydeligvis ikke forhindrer skyderier netop i de områder der overflyves hver nat. Måske endnu et mestergreb fra DR´s gamle sikkerhedsredaktør, der nu er pressechef for politiet? Det føles som glidende statsterror med angstskabende snigskytter i skyen.Vores frihedsrettigheder er under angrebMine kilder i sikkerhedsbranchen forklarer at flyene kan indsamle infrarød HD video og se hvilke telefoner der er tændte og følge ejerne. Det kan så transmitteres i realtid til indsatslederen så kan åbne div. overvågningskameras på f.eks Dankortautomater og stationer – og videresende disse data til indsatsstyrker på jorden. Derudover kan man åbne smartphones kameras og microfoner uden ejeren kan se den tænder – det eneste der sker er batteriet kører fladt hurtigere. Plus man kan hive alt fra playlister til mails, kreditdata og SMSer ud. Det er nærliggende at antage at disse data synkroniseres via noget a la gode gamle Finfischer.Flashback 3:Jagtvej 69 – for over 140 mill. kr…rod angst og vold. Og et nyt hus. Behøver jeg gå i detaljer?

Danmark er en middelklassesump, hvor alle dem der ikke flyver rundt i privat-jets eller rullestol kan drikke en bajer sammen 3 min. før det bliver pinligt. Men middelklassen er under massivt pres, og for at få den til at tro på sig selv, er det nødvendigt med skræmmebilleder – helst nogen kun få reelt er i kontakt med. Nogen vi kan flytte vores angst for skilsmisse, fyring eller et kommende boligkrak over på. Vi skal have noget at være bange for så vi går på arbejde og æder lort, en underklasse vi ikke vil tilhører vi kan være angste for at degraderes til- som en alkoholiker der er bange for at blive narkoman.

Måske kunne vi modvirke balladen ved at flytte nogle af alle pengene fra den brandtunge-borgmesterpik-Solbakken mv. i Odense (ny på listen).Nørager/Søstjernevej m.fl. i Sønderborg (ny på listen)Skovgårdsparken i Aarhus (ny på listen).Mjølnerparken i København.Tingbjerg/Utterslevhuse i København.Tåstrupgård i Høje Taastrup.Charlotteager i Høje Taastrup.

 • Gadehavegård i Høje Taastrup.
 • Askerød i Greve.
 • Karlemoseparken i Køge.
 • Rønnebærparken/Æblehaven i Roskilde.
 • Agervang i Holbæk.
 • Ringparken i Slagelse.
 • Motalavej i Slagelse.
 • Vollsmose i Odense.
 • Byparken/Skovparken i Svendborg.
 • Stengårdsvej i Esbjerg.
 • Korskærparken i Fredericia.
 • Sundparken i Horsens.
 • Munkebo i Kolding.
 • Skovvejen/Skovparken i Kolding.
 • Finlandsparken i Vejle.
 • Bispehaven i Aarhus.
 • Gellerupparken/Toveshøj i Aarhus.
 • I 2018 kom der 8 nye på listen:
 • Lundtoftegade, Hørgården og Aldersrogade i København.
 • Charlotteager i Høje-Taastrup.
 • Nøjsomhed/Sydvej i Helsingør.
 • Korsløkkeparken Øst i Odense.
 • Resedavej/Skovparken II i Silkeborg.
 • Ellekonebakken i Viborg.
 • De fem ghetto-kriterier er:
 • Mere end 40 procent af beboerne mellem 18 og 64 år har ikke tilknytning til enten arbejdsmarkedet eller en uddannelse. Det udregnes som et gennemsnit over de seneste to år.
 • Mere end 50 procent af beboerne er indvandrere eller efterkommere fra ikkevestlige lande.
 • Mere end 2,7 procent af beboerne over 18 år er dømt for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer. Det udregnes som et gennemsnit af de seneste to år.
 • Mere end 50 procent af beboerne i alderen 30 til 59 år har højst en grunduddannelse. Personer med ikke oplyst uddannelsesniveau tælles med.
 • Boligområdets indkomst skal være væsentligt lavere end resten af regionens.
 • Det måles ved at tage den gennemsnitlige bruttoindkomst for skattepligtige beboere i alderen 15 til 64 år, som ikke er under uddannelse. Den skal være mindre end 55 procent af gennemsnittet for samme gruppe i regionen.
 • Kilde: Transport- og Bygningsministeriet. Ligner formlen på et bandeudklækningsted…

Jeg drømmer mig et øjeblik tilbage til 80ernes NYC, hvor kreativ hiphop skabte lidt mere fred, bevidsthed og social mobilitet i de smadrede ghettoer. Men er der en Zulu nation på Nørrebro? Den nye rap – traps – største kvalitet er den er ligeglad – verden er reduceret til autotuned mumleri om bling, hoes og guns – over en konservativ gamer-reduceret stenet 808 basbund med jittery hihats som manisk kontrast.  Desværre er der ikke mange rappere idag der er andet end juletræer for materialisme og gangbanging.

Og desværre er tiderne hvor det var smart at læse lidt på KUA og lege idealistisk globetropper på SU og dagpenge sult. At være kreativ er kun for rige folks dumme børn idag – eller masochister der vil ydmyges som interns og praktikanter lønnet med fredagsbar og roskildebilletter. Og at starte en virksomhed kræver penge, og som bekendt er det svært at lave penge uden at have penge først.

Kontanthjælpsloftet skabte 50.000 flere fattige for 600 nye jobs – der sikkert var kommet alligevel pga. opsvinget. En bistandsklient har typisk under 2000 om måneden efter huslejen er betalt – det er bare ikke sexet eller noget folk vælger frivilligt. Hvor går man hen, hvis uddanelse og arbejdsmarked ikke forstår ens charme? Du kan nemt tjene 2000 sort om dagen ved at sprede lidt glæde i ghettoen – overalt faktisk – sidste år blev der konfiskeret 3.618 kg hash, 190 kg amfetamin, 70.000 ecstasy tabletter, 10,5 kg MDMA, 29 kg heroin, og 547 kg kokain….estimeret 5% af markedet…regn selv ud hvad det er værd..plus de 800.000 der drikker for meget og den halve million på lægeordinerede tunge piller. Somethings rotten in the state of Denmark – verdens “lykkeligste” land. Glem af stoppe det. Vi taler let transportable produkter der ofte kan købes for en tiende-del af af salgsprisen. Profitten er enorm.

Læs en superbrugers erkendelser her.

Banderne er jo bare et lille mellemled i det regnestykke. Deres primære kompetance er jo at intimidere og inddrive penge – og rulle uorganiserede kriminelle, der ikke kan ringe til politiet. De er alt for synlige og kaotiske til være de virkelige globale bagmænd. De er nærmere incasso og kanonføde – der tror det er attraktivt at få et broderskab om en bagmands pengeskab, en uniform og et system der matcher ens ADHD eller PTSD. Man får magt og missioner – men reelt er de fleste ude af banderne efter max 3 år, ofte stigmatiserede. Det er de færreste der når nirvana i Thailand eller som legitim forretningsmand – det ender typisk med gæld og fængsel. Lev stærkt – dø ung.  Men hvordan tror du det er at rende rundt på en cocktail af steroider og stoffer stresset helt op og ligne et neonskilt for kriminalitet, lige så velkommen som en mørk til en KKK fest – socialt radioaktiv udenfor en meget lille stamme?

Mange unge har set deres forældre knække i finanskrisen og mærker velfærdsstatens afvikling – og har fattet de store fortællinger – ja selve samfundets usynlige lim er en hallu. Penge er det eneste der føles virkeligt – væk er fortidens fetish for pladderhumanistisk krea-ævl. Hellere CBS, Joe and The Juice og Louis Vuitton. For dem der kan komme ind – resten står med næsen mod ruden. Jeg har talt med en del unge mænd, der sparer op til at sugardate – væk er de rosenrøde illusioner, markedet har ædt selv de mest intime rum. Pigerne danser helst ved et bord med flasker. Ideen om hvad der er sundt eller sandt er væk: hash i konfirmationsgave, MDMA før den første kæreste, steroider, tusser og plastikpatter før man er myndig. Det er almindeligt at nakke skunk og cuttet coke når man spiller Counterstrike eller GTA en tilfældig tirsdag før træning.

Men hvordan kan det undre os mange unge er blevet et ondt 2.0 spejlbillede af os selv? Vores totale værdi, ideal og indholdstab har virkede jo ikke, så fornuftsægteskab er blevet til sugardating, rødvinssnobberi er blevet til magnum-flasker på klubber, god smag er blevet til brandhysteri, motionscyklen er blevet til stereoide-træning, lykkepiller er blvet til coke og Emma, kærlighed er blevet til viagra, generation babyboom og x´s narcisismen er blevet digital og den sidste rest af skandinavisk mådehold er erstattet med helt legitim pral – “det er ligemeget” – højere hurtigere hårdere.

Men hvem er det der får noget ud af bandekrigen? Pressen, politikerne og politiet – der virker som om de både mentalt men også fysisk og lovmæssigt opruster til den uundgåelige borgerkrig som om befolkningen er flyvende piratfisk? Samfundet åbenbart brug for en stedfortræderkonflikt til at skabe angst – hvis der ikke lige er en ny youtubevideo fra politiet om ubådssagen eller en frisk terrorist. Vores opmærksomhed bliver suget ind i disse stress og dermed depressions.-skabende fortællinger, så vi slår hælene sammen og fortsætter – og er lydhøre overfor det ene idiotiske frihedsindskrænkende forslag efter det andet.

Men virkeligheden og politikerne er jo blevet skilt….hvad sker der f.eks hvis man anholder en burkakvinde foran sin familie på Nørrebrogade? Bliver disse mennesker ikke blot isoleret yderligere? Burde vi ikke gå i dialog og vise dem der er andre mulighder i stedet for at fremmedgøre dem eller bure dem inde? Hvad med en plakat om Grevinde Danner og fri uddanelse på mange sprog i stedet i de relevante områder? Der er mange positive muligheder, men hvornår har du sidst hørt om en politisk tiltag til at man kan gøre mere, ikke mindre som menneske? Jeg håber virkelig den lov fiser ud.

Flashback 4: Krudtønden – terroristen havde en mobil i lommen, var allerede kendt og alligevel lykkedes det ham at komme igennem 3000 betjente i city i alarmberedskab 10 timer efter hans første angreb til et oplagt mål – og man formåede ikke at pågribe ham i live til forhør…

Vi må erkende samfundsteateret har fejlet – vi keder os – det er røvsygt at være underpriviligeret idag – og vi skal ikke bruge dem, Cepos har for længst regnet ud der aldrig kommer fuld beskæftigelse –  globaliseringen og fagbevægelsernes svigt er kun forspillet til robotternes indtog. Man har regnet sig frem til at op til en trediedel af befolkningen – hvis man formår at splitte og distrahere dem – kan leve på vågeblus på pastaskruer og piller  lunet af fladskærme isoleret i udkantsdanmark, uden at stå i vejen for historiens vingesus. Der kommer ikke noget oprør, bare en masse kriminalitet – der primært skader andre udsatte.

Populistiske provins-pamper-politkere kommer så med kaskader af idiotiske forslag: fjern bistanden til banderne (og mist kontakten til samfundet totalt og gør det økonomiske motiv til kriminalitet endnu større?), smide dem ud (kriminelle uden dansk pas  ryger allerede ud – det forslag ren symbolsnak). Man vil fjerne deres tilholdssteder og lukke Rockerborgene – som om banderne forsvinder fordi de ikke kan samles omkring et stykke grafik? Jeg tror de kan smadre mere decentralt i jakkesæt. Forsamlingsfriheden er et af kernepunkterne i grundloven….er det ikke smartere at få en klar varedeklaration på banderne i stedet for en usynlig undergrundshær a la mafiaen? Reel kan politiet jo gøre hvad de vil allerede. Måske skulle alle parter tvangsindlægges til at se samtlige sæsoner af The Wire, et panoramisk x-ray af Baltimore i 90erne – med fokus på sammenhængen mellem alt fra borgmesteren, medierne ned til gadehjørnernes cracksælgende børn. Det hele handlede om “the numbers game”. Statestikken havde overvundet virkeligheden, og taberne var de spillere, der havde empati.

 Måske skulle man bruge lidt af flyovervågningspengene på at rette op på, at 40% af alle drenge i 9 klasse i ghettoområderne er analfabeter…kuren er jo lektiecafe og skole – og måske mere opsyn med børn og forældre, så man hurtigere kan tvangsfjerne fra de dysfunktionelle hjem, der producerer et klima, der giver børn en kriminel profil senere – det er billigere end de 3000kr om dage et fængsel koster at tage det i opløbet  -og forhindre arvesyn.  Eller har jeg har ingen smarte løsninger, selvom legalisering af de bløde stoffer (se hvor udbredt langt rullepapir er selv i 7-Eleven) vil fjerne en del af bandeøkonomien, men hadet vil bestå, så længe der er ghettoer, manglende visioner , kedsomhed og ekstrem marginalisering. Jeg tror mere på at vi skal blande ghettoerne op demografisk, sørg for uddanelse og iværksætteri altid er en attraktiv mulighed, lav blivende aktiverende kulturelle mødesteder kontra fyrværkerifestivaller, byg videre på lokale frivillige netværk kontra topstyrede tosserier, drop støtten og skattefriheden til alle religioner fra folkekirken over moskeerne til scientology  – dræb kedsomheden og isolationen. Informer de unge om et typisk bandemedlem maximalt er på toppen tre år. Pis deres livshistorier i sne og neon – ligesom der skal informeres om hvad steroider og stoffer gør ved kroppen. Legaliser og kvalitetstest stofferne og udkonkurrer bagmændene og brug pengene på information og afvendning. Løsningen er et massivt bevisthedsskift – og uddannelser, kultur og bibloteker – ikke fly og mere angst. Kan du så slukke den skærm – og gå ud og elsk angsten og kedsomheden væk bror.

Mere Løkke her