Palle Sørensen sad i næsten 33 år, Peter Lundin sidder på 18. år….men livstidsdømte Peter Madsen har en svær tid i fængslet – han er et jagt-trofæ for de andre indsatte derinde. Med mindre han mediterer og skriver en bog  vil det være svært at leve uden et publikum i isolation. Måske ender han med at afsone på Herstedvester med Amagermanden og lignende typer….Måske hænger han sig. Men det store uhyggelige spørgsmål er – er der flere forsvundne? Lad tvivlen komme den anklagede til gode…

Vi flygter fra de store ting vi er magtesløse overfor – Skat og Danske banks kollaps smadrer flere liv, men vi foretrækker at nyde et gys – der giver en pause fra hverdagens bras, et “godt det ikke er mig” eller “wow det er fucked” sus, For hele verden gyser over ubådssagen – der overgår Steven King eller Bret Easton Ellis – den perfekte pacificerende lynafleder for alt det andet tosseri der foregår.

Filminstituttet og produktionsselskaberne er blevet angrebet af horder af sensationsliderige dokumentarister og journalister, der ser ubådssagen som en trampolin til Instant Netflix fame. Markedet for “legitim” dødsporno er eksploderet.

Historien har kurver og bump med blickbusterpotientiale: Madsen var mediedarling allerede før balladen – alle elskede historien om den ultimative drengerøv – enhjørningen der leger Kaptajn Nemo eller Blofeldt på sin base – og han stillede gladeligt op til mediegøgl. Og alle elsker nu at se ham helt ryge helt ned…

Politiets mediestrategi rullende smurt – sikkert orkestreret af DR´s gamle kriminal-redaktør, der nu er pressechef…med at sende envejs youtube videoer ud (man ikke kan stille spørgsmål til). Hver ny video lavede nye forsider hver gang der var fund af bevismaterialer hvilket er yderst kritisabelt før retsproccesen begynder. Ikke alene påvirker det vidnerne og dommerne, men det skabte også en ond serie forsider og videoer, der slet slet ikke er for børn og ganske unødvendige – som om der ikke var angst og stress nok ude i samfundet uden? Hvis han var uskyldig – hvis – var der ingen vej tilbage efter den shitstorm – men angst & sex sælger – og fik den knudrede sag til at glide.

Sagens er god til at teoretisere og spejle sig i….her et af de mere specielle tolkninger..

Hvis jeg skal lege psykolog tror jeg Madsens passion var totalt – hans sexualitet og de ting han byggede flød sammen og blev et  – store metalliske erotiske remedier, legerum, hvor  ilt-berøvelse var indbygget både i raket og ubåd. Iltberøvelse kan bruges som en sexuel teknik, hvor man bruger mangel på ilt til at forstærke orgasmen. Det er heller ikke raketvidenskab at se at en ubåd er det perfekte bondage-bur, hvis en hersker ønsker total kontrol over sin slave.

Rygter siger Madsen altid har været hidsig men i kontrol – det kræver en del at leve som passioneret opfinder i lille danmark – indtil han for et par år siden ved et uheld fik et slag i panden – lige der hvor de empatiske stopklodser sidder. Hvis han oveni har været berøvet for søvn – alle bliver jo grænsepsykotiske efter bare 48 timer uden – har vi måske en forklaring på hvorfor en ellers hyperkontrolleret mand taber styringen. Måske har han gjort det før, måske vil han bare have fame – i forhold til hans udstyr – der er perfekt til at få ting til at forsvinde – virker drabet som sjusket ubevist selvsabotage.

Mentalundersøgelsen siger han er “svært afvigende med psykopatiske og narcisistiske træk især inden for det interpersonelle område –  han er følelseshæmmet, og udviser en alvorlig mangel på anger og skyldfølelse.” »Sammenholdt med observantens polymorfe seksualitet, er der en stor risiko for recidiv adfærd,« konkluderer psykologen – (hvorfor kun en enkelt psykolog?) Peter Madsen vurderes egnet til normalfængselsstraf.

Tatovering på en af Peters venner

Men tænk med anklageren:  en ubåd er det perfekte sted til et mord – i disse overvågningstider og med en drabs-opklaringsprocent på over 90. Problemet er at Peter er for smart til at gå ombord i fuldt dagslys med en kvinde med en mobil der vinker hele vejen ud af havnen – hvis han skulle lave det perfekte mord. Hvis han virkelig var psykopat og f.eks havde samlet en hjemløs op og smidt i en kasse og smidt overbord – ville han være sluppet fra det…altså er drabet sket i affekt eller i en hjerneblødning.

Mentalundersøgelsen indikerer ikke bare den narcisisme alle har idag, men også empati-mangel – bedre kendt som psykopati. Trods det satser anklageren ikke på en psykiatrisk forvaringsdom – men en traditionel fængslesstraf. Det minder om sagen mod Anders Behring Breivik – man vil statuere et eksempel.

»Vi talte sammen om, hvad der kunne være den behageligste måde at dø på. For Peter Madsen var det, at man skulle lukkes inde i et rør med kattekillinger og nøgne kvinder og så skulle røret trilles rundt så langsomt, at man ikke kunne falde i søvn og så skulle man dø af søvnmangel,« forklarede vidnet.

Sagen er også blevet et billede på #Metoo – to mennesker går ind i et lukket rum, og kommer ud igen med forskellige historier. Manden som manipulerende bøddel, der udnytter en nysgerrig ambitiøs kvinde. Glæder mig til #metoo spreder sig til ALLE brancher, ikke bare krænkede mediesoldater – hvor blev søstersolidariteten af – tænker på #metoo i f.eks service og resterationsbranchen – hov – tilbage på sporet:

Opklaringsarbejdet var magisk – jeg ved virkelig ikke hvordan man teknisk kan finde rester af lig i der har ligget i opløsende saltvand spredt ud over et større havnområde. Helt sci-fi – bravo. Også fint at pressen ikke har pumpet Madsens familie – endnu. Skønt er det også at SM-miljøet ikke er blevet stigmatiseret i medierne – endnu.

Google har åbenbart udleveret hele Madsens “sky” til retten fra de sidste 12 år –  fair nok, der er en relevant dommerkendelse – men er hans færden på nettet virkelig fældende bevis? Se alle ikke alt muligt tosseri med et “ironisk glimt i øjet”? Skal man passe på med at lytte til dødsmetal og gangsterrap nu? Kan det opvejes med kattevideoer? Men fint vi har trods alt ikke fået udskrifter fra hvad Madssens smartphones mikrofon hørte da den var slukket – selv om det er teknisk muligt.

Konspirations-teoretiksere vil mene at Madsen blot er blevet framet af NASA fordi han afdækker at rumprogrammer ikke behøver koste et Øst-europæisk lands BMP. Så er han som en anden kriseskuespiller brugt til at sprede anti-revolutionær asocial angst og agere lynafleder for andre systemkollaps. Det overvejende digitale bevismateriale er naturligvis plantet af efteretningstjenesters superhackere.

Men bliver han kult som Manson eller Jim Jones? Er der nogen der er ved at trykke tshirts? Hvem skal spille ham? Robert Hansen eller Lars Rante? Han vil sikkert klare sig godt på date en indsat.

 Palle Sørensen sad i næsten 33 år, Peter Lundin sidder på 18. år….men Madsen får en svær tid i fængslet – han vil være et trofæ at banke derinde – og med mindre han mediterer og skriver en bog – med det vil det være svært at leve uden et publikum i isolation. Måske ender han med at afsone på Herstedvester med Amagermanden og lignende typer….Måske hænger han sig. Men det store uhyggelige spørgsmål er – hvis han er skyldig – er der flere forsvundne? Lad tvivlen komme den anklagede til gode…

Blazars sex A-Z guide