Justin Timberlake gemmer sig fra rampelyset…som bagmand på Trolls. Den syngende telefonsælger – her uden Timberlands mere fantasifulde produktioner – går all in douchebag i Trolls tre, der sågar genopliver hans rædselsfulde boyband N-Sync. Timberlake udtaler: “”I hope we make, like, seven Trolls movies, because it literally is the gift that keeps on giving”.

Vi slipper heldigvis for at se det nu patinerede drengeband slange sig og gøre sig til, for den visuelle del af jobbet er overtaget af børnelokkende Trolls. 

Det er så skørt man kan lave alt på film – og så vælger at lave noget der ligner en digital modeler-voksfilm af nogle dumme filt-figurer fra en Bornholmsk souvenir-butik med verdens værste musik til.

Filmen føles som at få skudt 10 kg råddent bland selv slik direkte i ansigtet med en kanon, men skal nok sælge alt det bras Mattel (ja, dem med Barbie) sprøjter ud nu – der er sågar en Polly-Pocket tie-in. Cakebites kører en promovering af to kager baseret på filmen, svarende til deres tidligere kager til Trolls World Tour. Den ene er en tilbagevendende Trolls World Tour-kage med figurerne Poppy og Viva, mens den anden er en ny brownie-kage baseret på Branch og BroZone. Funables kørte også en kampagne med snackposer med karaktererne Branch og Floyd på dem.

Men tilbage til selve filmen/reklamen: hele omdrejningspunktet og hovedenergien omkredser musik – men hvilken musik…her køres der retro-rovdrift på en i forvejen totalt syntetisk genre – “90er boyband-stilen”. 

Hjernevaskende hooks, fake følsom sentimentalitet, sportificeret sexualitet, gumpetunge trommer og rutchebane-opbygninger – med de mest overproducerede vocaler i menneskehedens historie på toppen.  Trolls får Kanyes mest autotunede tudeture, Kraftwerk eller Crazy Frog til at fremstå som et orgie af menneskelighed, nuance og nærvær. 

Jeg ved ikke hvad der er gået galt på Dreamworks – de har før lavet absolut brugbare film som Shrek, Kung Fu Panda, Home, Kaptajn Underhyler osv…men helt ærligt er der ingen grund – udover de oplagt kommercielle – til dette tidsrøvende bras eksisterer, så hvis du vil give dine børn en tidssvarende musikalsk oplevelse, så download Abletons note gratis og syng og dans så et par timer derhjemme til jeres hjemmelavede beats. 1 stjerne for at være skamløse hustlere.

PS. Du kan måske undre dig over hvorfor jeg piner mig selv med “op med håret”-Trolls, men jeg har før nydt Dreamworks film – og mener nogen er nød til at sige fra når “børnekultur” bliver for vampyristisk, adhd-aktiverende, hjernevaskende og klam.

Jeg havde min 7 årige datter med, der mener Trolls 3 er bedre end den biografaktuelle film “Den Lille Havfrue”, men dårligere end ligeledes aktuelle “Elementær”. Hun kendte ikke musikken, kun dukkerne og tv-serien, og giver fordomsfrie 4.5 stjerner ud af 7.