Dræbte corona nattelivet? Blazar har spurgt en håndfuld ikoniske veteraner om hvordan det går og hvad de ser i krystalkuglen:

Anastasia Kristensen, DJ & producer

Hvad mener du regeringen skal gøre for nattelivet? Nattelivet skal støttes økonomisk som minimum, da med nuværende regler er der ingen mulighed for det til at fortsætte sit formål eller udvikles på nogle måder.

Hvordan har du oplevet coronaen? Jeg er en fuldtids musiker som levede af at tours hele verden, så jeg har oplevet koronaen ved at gå fra at have 6 måneders booket kalender til intet job, det er hårdt.

Hvad gør folk i stedet for at gå på natklub? Samles til hjemmefester, drikker sig i hegnet udendørs og der arrangeres illegale events, som på ingen måder lever op til sikkerheden man ellers ville have på en klub. 

Kommer der mange konkurser? Jeg har set flere og flere uafhængige klubber lukke verden rundt allerede. Og jeg frygter der kommer flere.

Har du andre vikler du vil dele? Nattelivet er en del af kulturen. At skelne mellem skrigende alkoholiker på en bodega, syngende teenage piger til en koncert og ravers, der ved hvordan de rent faktisk går i byen – er meningsløst og diskriminerende. Lad os undgå at etablere nattelivet som en syndebuk.

Hvem ender med at opkøbe resterne af byen? De store selskaber som i forvejen ejer halv del af byen under diverse navne.

Holdning til virtuelle fester? De er sjove, men vi artister skal da have de ordenlige vilkår for det, lige som når vi optræder live på et venue.

Hvis/når der åbnes igen, er der en permanent adfærdsændring blandt publikum? Ja, det tror jeg, ihverfald indtil der er erklæret en klar behandling af virusset.

Går du selv med maske?Det har jeg gjort i alle offentlige lukkede steder før de officielle anbefalinger kom i kraft herhjemme. 

pastedGraphic_7.png

Frederik Schlutter, borgmester, Reffen:

Hvad mener du regeringen skal gøre for nattelivet? For mig er det helt indlysende at hvis man vælger at lukke en branche ned må man  sørge for kompensation. Jeg er sikker på at natklubberne sagtens kan finde kreative løsninger på de eksisterende forsamlingsforbud ala 100 i hvert rum, registrering af gæster etc..

Skal det under kulturministeriet ligesom f.eks sport? Jeg syntes ABSOLUT at med den nuværende kulturminister vil det være en meget dårlig ide..

Hvordan har du oplevet coronaen?  Forfærdelig lang og meget besværlig. De forskellige myndigheder arbejder også med varierede regler hvilket gør at du som arrangør ikke kan få et konkret svar på noget som helst. Det endelige svar hver gang vil altid være at det er op til den enkelte person (betjent eller lignende) og den enkelte situation. Dvs at du vil kunne opleve at den ene dag er det det ene der er et problem ved besøg af en betjent, og den anden dag et andet problem..

Hvad gør folk i stedet for natklubber? De drikker i hvert fald lige så meget.. Den virtuelle fest varede en uges tid under koronaens spæde start og så blev den hurtigt ret kedelig. Så kom der flere private fester og dagsbranderter. Og fester ude af byen. Sommeren er ikke den værste tid for klubberne, da den ikke er super god i forvejen, men september til December er årets bedste omsætninger og det er der det for alvor bliver tabt penge.

Holdning til private hemmelige fester? Fantastisk, det har det alle dage været – mere af det!

Kommer der en  permanent adfærdsændring  blandt publikum? Ja det skulle ikke undrer mig. Man frygter at regeringen griber denne mulighed til at gøre det rigtig besværligt at drive natklub, især i København K, hvor de længe har drømt om at få bevillingerne fjernet.

Går du selv med maske? Er det ikke ulovligt??

Har du andre vinkler du vil dele?  Jeg vil opfordrer til at man tænker sig om. Festen vil fortsætte uanset hvad – men ukontrolleret. Lidt lige som at lukke Christiania, og slippe potten løs i Laksegade.

Hvem ender med at opkøbe resterne af byen? Patrick Peitzsch?? Så længe det ikke er The Old Irish pub.

pastedGraphic_8.png

Klaus Boss, DJ, Københardcore

Skal nattelivet under kulturministeriet?  Nej, frigiv al form for kultur til investorer og mæcener, der rent faktisk kan drive forretning og ikke spilder penge indenfor et statsordineret budget.

Hvad mener du regeringen skal gøre for nattelivet? “Regeringen skal stoppe deres pikerede formynderi og lade folk interagere. Statistikken taler sit tydelige sprog og smittetallet er uendeligt lavt. Derfor skal klubber og spillesteder åbnes op øjeblikkeligt.”

Hvordan har du oplevet coronaen? Det har ikke påvirket mig. Livet er forløbet så normalt, som overhovedet muligt.

Hvad går folk i stedet for at gå på natklub?  De bruger mere tid på de nære værdier, familie og venner.

Hvad er det vildeste du har set under Coronaen? Lemminge-effekter til lyden af Mette Frederiksen støvletramp og fuldkomne magtliderlighed.

Kommer der mange konkurser? Desværre ja. Det er en klassisk manøvre udi centralisering af udbud. Store firmaer profiterer voldsomt på isolationen, begrænsede, fysiske indkøbsmuligheder og små iværksættere rammes derfor voldsomt.

Hvem ender med at opkøbe resterne af byen? Jeudan.

Holdning til private hemmelige fester? Tidligere: For risikabelt, men nu er der al mulig grund til at holde kulturen i live sammenholdt med den lave risiko.

Hvis/når der åbnes igen, er der en permanent adfærdsændringen blandt publikum? Der åbnes naturligvis igen, særligt når statskassen bløder, og udfases med tiden.

Maske? Kun når det har været absolut nødvendigt. Fremover tager jeg bilen på arbejde.

Hvad er der på corona-playlisten?