Alle elsker sneakers

National PIctures Pic shows high heels which double as flippers. See copy NnHeels

Sneakers gør os højere, vi føler os mere sporty og vi flyver afsted – til de punkterer.(scrol galleriet ovenfor eller se flere revolutionerende sko i bunden af artiklen). De nyeste udtrykker en længsel efter en fremtid uden rig og fattig, uden pænt og grimt – hvor alt er en fed leg.

Sneakers er et perfekt eksempel på hvordan vi gerne vi virke rige – men også hvordan de rige er fascinerede af de fattiges autencitet og anti-æstetik  der skriger “jeg er ligeglad med ræset”. Ideer drypper både ned fra toppen og breder sig til masserne – og omvendt. Tydeligt er det når high-end brands laver 5000 krs mutant-sneakers inspireret af arbejdssko, Buffalos og “neger-biler” også Polske hooligans forestrækker. Det minder om da Jeff Koons tog et ballondyr fra Bakken og gjorde til en krom-statue til millioner på Louvre.

Selv de 50 årige nordsjællands-damer rocker de dyre kloner nu, helt uden skam eller ironi. Det er den ultimative fuckfinger til fattigdom – og til de konforme  kopier af “god klassisk smag” alle kan få via nettet nu. Disse designs viser også man virkelig skal tale med store bogstaver for at chokere og få os ud af vores browser-koma. De nye sneakers udstråler en nostalgi efter fremtiden.

Highend-sneakers kan ikke blive dyre eller grimme nok, sideløbende med Nike og co. kontinuerligt pumper nye rædsler ud til inspiration for eliten – der har skabt et helt netværk af Sneaker-spekulanter med egen børs.

Sneaker-spekulanter ligger i kø…det er ikke mere skamfuldt at samle sko for mænd, der er sågar kommet en børs for sneakers

Vintage storytelling sale

Martin Magiella har fået disse sneakers til at ligne et maleri af et par sneakers til 12000.Den logiske konklusion: diamant-sneakers – perfekte til Saudier, Kinesiske & Russiske arvinger.

Designernes næste inspirationskilder må logisk nok være datamining via f.eks NIke.id, men også cowboystøvler, svømmefødder og ikke mindst børnesko med lys og indbyggede hjul. Moonboot-inspiration, Nike-shox fjedre, goth-gamer-støvler – og forskelligtfarvede højre/venstresko er også på vej. Jeremy Scotts bamsesko kommer også igen i nye mutationer, ligesom inspiration fra badesandaler med tekstprint. Samtidig tager de traditionelle skoproducenter og ripper sneakermærkernes citat-strategi og anti-æstetik.

Remix strategien går begge veje, f.eks har ghettomærket Timbaland lavet stilletter

Prada Brouges møder Nike Air

Perioder er definerede af fodtøj – Teds havde deres Brothel Creepers, mods havde deres stjålne Bowlingsko, fesne italienske Ravel dejskabere og Clarks ørkenstøvler, Skins deres DM´s og Brouges, Goths deres nittede fluesparkere – men i 1980erne overtog sneakers hele det subkulturelle spil. Nu er designet totalt løsrevet fra enhver form for funktionalitet eller oprindelse og viser sneakers er fremtidens collage kanvas, uendelige opslagstavler for ideer, fremtidens omvandrende ready-made kunstværker.

Profetisk Heim Stambach værk

Nedenfor lidt inspiration:Tal R´s Moonspoon salon var hurtige med Buffalo modifikationer.

Du er træt af at se reklamer for dem i lufthaven – men de bliver hotte.

Den nye generation….

 

Der er altid en dialektisk kontrast til det barokke – her inspireret af dykkersko, UGGs og musketerstøvler…
Jeg har designet disse “nike gay” på 3 min på Nike.ID


Min favorit

Jeremy Scott…kommer stærkt igen snart..

Ultimativ  lavkultur kollage ophøjet til den dyre catwalk – og kunst? 5200 fra Balenciaga – ren Jeff Koos

Nu med app – der kontrollerer snørebåndene…hvis den ikke crasher...