KUNG FU PANDA 4

Børnefilm skal (også) anmeldes af børn – derfor tager jeg ofte et ægte barn med i biografen – det er altid interessant.

Kung Fu Panda er blevet en enorm global butik (spil, tv, dimser) for Dreamworks – oprindelig Spielbergs oprør mod Disneys noget utidsvarende film – og animationsverdenen blev forandret for altid med alt fra Prince of Egypt over Shrek til Kaptajn Underhyler. 

Kung Fu Panda 4 er ikke noget genialt nybrud, men bare en solid velsmurt maskine centreret om den kluntede og selvfede – men ikke super kvikke panda – Po, der helt moderne har to fædre – og selvom serien sikkert laver flest penge på spil, føles 4eren ikke som en game-demo-promo.

Profeterne forudsiger han skal blive dragekriger og han bliver så kung fu mester, stilen er fantasy wuxia i et fortids-Kina befolket af dyr med menneskelige træk. I denne omgang vil hans mester have ham pensioneret som kriger og opgradere ham til en mere spirituel leder, men han er elendig til truismer og ordsprog og hans meditationspraksis flimrer, hvilket er morsomt animeret. Der er også en kvindelig helt der brillerer.

Der er en del voksenjokes og meta-lag undervejs, der hæver filmen fra en gang næsten gamer-hurtig Kung Fu-fjolleri, så forældrene ikke falder i søvn og børn fra 6-14 kan være med.  

Min praktikant Storm er 12 år: “Jeg synes de er lidt dovne i forhold til skurke plottet, fordi de tog alle de gamle skurke og lavede en superskurk af dem. Ellers kan jeg godt lide karaktererne – især ræven, som er nuttet, lusket og sjov på samme tid. Jeg kan godt lide at der er forældre-aktion fra Pos to fædre og at han ikke kan finde ud af at glemme sin dragekriger rolle – før til sidst. Alt i alt 4,5 stjerner ud af 6.”

BLAZAR: 4.5 ud af 6