Dansk nyfortolkning af klassikeren er lidt for tro mod sit forlæg. 

Folk og røvere i Kardemomme by, norske Thorbjørn Egners bestseller fra 1955 – er en klassiker. Nu har instruktøren Rasmus A. Sivertsen, der tidligere har stået bag bl.a. Dyrene i Hakkebakkeskoven og Bakkekøbing – Det store osteræs givet den et skud. 

Det er herligt at se ens barndoms klassikere blive animeret – danskerne er blevet bedre til animation og teknologien er blevet billigere.

Men i stedet for jeg – da jeg er for gammel til at være målgruppen – her skal flekse mine analytiske evner – har jeg samlet min 7 årige datters ufiltrerede reaktioner:

“Der sker kun gode ting – filmen mangler konflikter. Filmen var ikke tegnet eller animeret godt. Musikken var ikke medrivende, men ville være pinlig at høre udenfor biografen. Jeg kan bedre lide at få læst historien eller se den på Bellevue teateret. Men den passer godt til børn på 3-5 år.”

Med det input fra eksperten må jeg konkludere den nye filmudgave af “Folk og røvere i Kardemomme by” er et underligt retroprodukt, den er lidt steril og uengageret med sin ler-agtige animationsstil og alt for tro mod sit forlæg – synd i en tid hvor netop de animerede børnefilm sagtens kan meget mere i dag – f.eks anbefaler datteren Op, Den store Pære eller Legofilmen. 

Vi blev enige filmen passer godt til nogle bedsteforældre, der skal have en hyggelig og opbyggelig tur med børnehavebørnene i vinterferien.