Før alle havde kameratelefoner og clubbing blev standard ungdomspensum, før lockdown – var Philip Pedersen ude i kanterne med sit analoge Leica kamera: her  skildrer han med fotoserien “My TRADE experience – London 1990’s” subkulturen og miljøet på den legendariske gay club Trade. Han har lige udspillet på hele baduljen på www.artandbooks.dk.
Berygtet som den mest “druggede” og ultimative klub, med den mest hårdtpumpede House- og technomusik, tiltrak Trade en top dedikeret skare af mega “druggede” muskelmænd, club freaks, drags, transpersoner og hardcore ravere. Alle søgte de den ultimative ekstase i dans og sex, fuldstændig overgivet til nydelse i nuet, i en tid hvor frygten for AIDS var alt for nærværende. Phillip har lavet en udstilling med dokumenterende fotos, samt fotos af malerier, alle sat i print monteret på aluminium. Ved at sidestille fotos og malerier ligeligt, i format og print, får vi et tydeligt og meget ærligt billede af Philip Pedersens praksis i 90’erne hvor hans liv og kunstneriske praksis smeltede sammen. (Philip Pedersen er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi 87-96 og har udstillet i Danmark, London, San Francisco og Cusco).

På jagt efter eventyr og på 4 trips endte jeg ved et tilfælde på Trade i sommeren 1993 og fik en oplevelse så mind blowing at mit verdensbillede blev forandret for altid. Gennem en mur af frygtindgydende høj musik trådte jeg ned i en verden fyldt med et heftigt mix af ultra druggede undergrundsmennesker, heftigt dansende i rum, der lugtede af poppers, og hvor kondens af sved dryppede fra loftet, og væggene var dekorerede med fluorescerende pop art malerier i kraftige farver. Omkring  toiletterne stod folk i klynger med opspilede øjne og tyggende kæber (pga. drugs) og talte om hvor “unbelievably amazing” de havde det – og fra toiletbåsene havde folk højlydt sex. Hvilken befrielse det var at lade sig suge fuldstændig ind i denne magiske verden.Den ultraæggende musik startede fra most funky house og for hver time blev musikken vildere og vildere og stemningen lige så, for at kulminere i hardcore industrial techno så grel, så skærende og så hård at jeg følte sørgmodighed over at det føltes så godt. Aldrig før eller efter har jeg hørt musik der gjorde mig så høj, og aldrig oplevet en gay club så rå, set så druggede gays givende sig så meget hen, som en East End hardcore opiumshule af ultimativ vellyst Dette craziness blødte langsomt op mod slutningen natten og blev smukkere og smukkere og endte i paradisisk smuk pumpende musik, som løftede de tilbageværende op i en hujende og piftende ekstase, alle fuldstændig udmattede, men fuldstændig mættede af tilfredshed over den 10 timers lange rejse gennem hele følelsesregisteret, what a trip!!!Jeg var overvældet over at finde noget så ultimativt at det overgik mine vildeste forhåbninger, og målløs over at noget så syntetisk som designer drugs og elektronisk musik i den grad kunne tage en ind i det dybeste af sjælen.

Min oplevelse af intensitet og bredde, dybde og højde var for altid forandret. Op gennem 90´erne boede jeg ad flere omgange i London, totalt hooked på denne livsstil og måtte prøve om jeg kunne indfange lidt af denne magi, denne tidsånd. Jeg fandt egnede modeller på Trade og tog fotos af dem på blandt andet stedet Turnmills hvor Trade afholdtes.

Siden skiftede jeg til maleri sammensat af elementer fra club flyers, Trade deco, London gay magazines, tatoveringer, mine fotos og kinesiske tegneserier, lavet i akryl med glimmer, perler og plastic paryk hår som struktur og det er et udvalg af disse, mine elskede memorabilias, der udgør ”My TRADE experience-London 1990’s”, der blev en udstilling vist hos Art and Books på Vesterbro. Hvad var uniformen” på Trade? Ah, ups svært at forklare, prøver, først og fremmest Bar overkrop, langt de fleste, kilt og bar overkrop, Dr Martens støvler, al slags outrageous tøj. Tror det kommer tilbage om 10 års tid når ungdommen bliver træt af at leve mest i internettet og træt af den “polerethed” jeg synes præger nutiden. Techno i Kbh 90erne var wow, elskede det men i London var det VIIIILDT 

Trade top 5?  99th floor elevators “Hooked”, Peter Wardman remix, NRG ‘Never lost his hardcore”, Baby Doc remix, Erection “Suck my Dang – A – Long, Weirdo” Curva peligrosa, Baby Doc & SJ “Bangers and mash. 

Top 5 drugs? Kun 3, lsd, ketamine, god ecstasy. 

Hvornår kommer den type klubber igen? Tror der går lang tid før det boom sker igen. 

FILM: ØJET I NATTEN + fraklip – se her nu!

RELATED POSTS: