Fredagsbarer og julefrokoster er tit ren tvangshygge – du skal spille  jovial overfor de røvhuller du slås om chefstolen eller familie-arven med resten af året, men du kan ikke pjække. Her er en overlevelesguide til en friktionsfri fest:

Mission: glem at netværke, lave nye sociale rum,  brainstorme og få disrupted virksomheden i et øjebliks non-game ekstatisk nisse-rave – det kan du spare til teambuilding-kursus-turen til douchebag-krammefesten Burning man. Glem også at pitche dine fede innovative ideer til cheferne, de orker ikke at blive spytsnakket i øret og skrider tit rutineret af bagtrappen før i bliver rigtig stive og hævngerrige.

Sex: Julen handler om ren overlevelse i det hyperliberale minefelt, ikke om at få  eller give sex – så husk sex skal for enhver pris holdes udenfor arbejdspladsen – eller fætter-kusine-festen. Alle vil bruge din liderlighed imod dig senere – og ingen elsker smukt på en sofa, et wc, en kopimaskine eller et snedækket tag efter overdosering af snaps og sild. Overvej også placering af overvågningskameras, klamydia og fremtidige #metoo-shitstorme. Hvis det virkelig er så vigtigt med forplantningssimulering så husk at have en samtykkeerklæring og gummi klar i inderlommen. 

Rusmidler: den gyldne regel er altid at være tre snaps bagud i forhold til resten af selskabet. Pressen har lært alle om drugrape, så du bør kun drikke af flasker du selv har åbnet og holde hånden over dit glas resten af tiden. Lad være at inhalere når kollegerne ryger skunk og spiller hipper/rappere, eller tage andre drugs end kaffe – husk også energidrikke er farlige med vodka – og bad taste gamerstil. Hvis nogen prøver at lokke dig med toilet-forfriskninger i pulverform fordi du vralter rundt til Wham i virtuelle træsko, så bare sig nej. Alle ser i går på wc sammen, tror du har posen og vil nasse stoffer og bagefter bruge det i mod dig mandag morgen. Plus dine kollegaer har lort – blandet på et autoværksted på lorteøen – så med mindre du arbejder på en ambassade, en rockerborg, Novo eller et hospital – så sig nej tak. Hvis du absolut skal drikke dig halvt ihjel, så gør det anonymt langt væk fra familie og jobzone i trygge rammer på Cafe Malmø. Tip: hvis du kender en laborant så stop med at drikke og microdoser ægte MDMA, det vil gøre du krammer alle på en asexuel måde og virker varm og empatisk selv hvis du er stjernepsykopat.Maden: spis før du kommer – den corona-gærende racist-buffet og den oliedryppende radioaktive dioxin-laks øger dine tømmermænd 300 procent. Rod med nogle kager i stedet – du kan altid blære dig med du ved at Karen Wolf ikke findes i virkeligheden – undgå jødekage-jokes eller insider La Glace-lingo. Kager er også nemmere at  brække op senere. Spar din veganer/gourmet-prædken i dag.

Tøj: alle med børn ved, at gråmeleret er godt til at skjule pletter –  kombineret med en rød hue er det pænt nisseagtig – så du faker du går all in på juleprojektet – uden at tage hele Coca-Cola-klovnedragten på. Grå er underspillet – for det dur ikke du er mere påfugl eller har mere formelt tøj på end chefen. Ivan Grundal har væskeafvisende burka-inspirerede unisex sæt, der er klasseløse og virker strålende som aktiv prævention. Du vil få point fra stålhjelmene i ledelsen og regnskabsafdelingen – det er også deres hof-brand. Glem nissepige-porno-looket – risikoen for at blive voldtaget eller slutshamed i en fremtidig #mentoo ting er for stor.

Den defekte bordherre m/k: hvis du trækker nitten og du nægter at danse foran en klam til-hostet bussemands-befængt buffet, og du er blevet plantet mellem to autister fra bunden af virksomhedens hieraki, er tricket altid IKKE at bagtale chefen, men at spørge ind til deres barndom & hobbyer for at vride et glimt af passion ud af dem. Resten af bordet vil imponeres over din empati og team-spirit. Snak som om du er en succes, og bliv en. Ingen gider høre om dine nedture, eller bagtaleri, der gør alle utrygge ved dig, når de vender ryggen til senere.

Samtaleemner: Hold det let, kort, luftigt og trygt – ligesom på nettet bør du undgå emner der kredser om feminisme, mellemøsten, smag, jyder, race, miljø, smag og køn. Lad være at bagtal chefen – alle fedteprinserne står i kø for at få billige point for at stikke dig. Og lad være at begå socialt selvmord med en spontan lønforhandling i en 20 hestes.

Musik: hvis du vil væk fra bordherren så simuler dj -gabba-techno kan  opløse ethvert måltid – spil Last Christmas i et EDM mix – eller riv den abrubt af og spil Walk on the Wild side eller noget Carcass eller Merzbow. TIP: Hvis musikken afvikles fra en mac, kan du bare gå i systemindstillinger så gæsternes itunes og youtube-ønsker overrides af dit diskrete iphone dj sæt via bluetooth fra din lomme.

Timing: Spil altid i baghånd – og dæk dig med ironi så du er helgarderet.. Kom lidt før og simuler engageret i setup-fasen – det kan folk huske – og gå når ingen kan huske noget, men før det bliver pinligt og der skal ryddes op – du orker ikke skrabe rissengrød af gardinerne kl 04. Alternativt kan du blive til den bitre ende og optag konkurentens confessions til senere brug.

Dagen efter: stå tidligt op og rens net og telefon for pinligheder, fjern tags, hav vand, valium, panodil og et let måltid klar, ikke trash,

PAS PÅ DERUDE – God fornøjelse!