En stor inspirator er død, 70 år gammel. Nogen burde lave en Hollywood basker om ham. For mig startede det her:

Som teenagere jagtede vi altid det mest ekstreme musik. Forældrenes Pink Floyd, Zeppelin, Cohen, Velvet og Stockhausen var ikke nok. En ven kom først med Alice Cooper – horror, glam og kassebukser var hot dengang – så kom Iggy, så Pistols – men punk var jo bare skramlet hurtig rock, så jeg fandt Residents, Kraftwerk, Joy Division, Lee Perry, Cramps, Pop Group, Suicide, This Heat. En dag stod jeg i Grys kælder og Freddie Frank (rip) satte musik på der ændrede min opfattelse af hvad musik er, og hvilke følelser den kan udtrykke. Throbbing Gristle – et gør det selv band, der lavede deres egne instrumenter (det var 20 år før laptop musikken), deres egne covers og label – Industrial – og deres helt egen mytologi – og skabte en serie perfekte projektionsobjekter, der både var en post-rock udstilling af bagsiden af det post-industrielle samfund, globale grusomheder, perversion – bandets helt egen genredefinerede informationskrig…15 år før nettet og midistudierne bliver allemandseje.

Jeg blev inspireret af DIY attituden og begyndte at lave båndsløjfer og lydkollager og samle metalstrald til perkussion og syntes og effekter, læse William S. Burrougs, Ballard, Gysin, Crowley og træne karate og skydning.

Pladerne fuldte nærmest med et pensum, og såede kimen til The Temple of Psychic Youth, en karikaturkult kørt over postvæsnet, der var på forkant med sexmagi, queerteori, kropsmodification, ectacy og musikvideoer.

Set i bakspejlet er TG bare noget grumset primat proto electro optaget på kassettebånd af nogle freaks der troede de var orakler, men deres produkter virkede dengang underligt aktiverende på lytterne, der lavede deres egne band-vira og værker. Deres slogan “March Music For Psychic Youth” resonerede i mange vordende technoproducere.

Efter et par vellykkede albums med PTV mistede jeg interessen da Genesis røg på retropsykedelisk rock og TG´s bedste lyddesigner lavede bandet COIL. Jeg møder først Genesis i virkeligheden på SMK i 2009. med da TG gendannes. Han havde fået ståltænder som Jaws i 007 og bryster, boede i NY og vrøvlede om hans sorte heroin dealere fra Bronx var  de eneste real mennesker han så. Bandet var tydeligvis ikke så interessant for ham, de havde en slags forhandler ansat for at få det til at glide, og Genesis tekstede løs under en ellers fantastisk koncert.

En bluffers guide til TG 1975-1981: Jeg ved ikke om følgende udvalg holder nu, historisk sker deraltid grimme mutationer og fejlfortolkninger, og en masse bras a la nazi-neo folk, Ramstein og goa trance kan sikkert føres tilbage til TG. Anyway her er lidt  susende tracks der var pænt vilde da de blev udgivet…og deres afskedskoncert i LA i 1981:

Min tid i Templet for Psykisk Ungdom