Corona har gjort mange ting ved verden, ved os mennesker og den måde vi agerer på. Vi arbejder digitalt, børnene bliver hjemmeundervist og musikken – ja hvad med musikken? Hvis du lytter godt efter, så er musikken ligeglad.

Bjarke Jakobsen – aka Mester Jakobsen – har brugt en stor del af hjemmetiden med corona til at lave det perfekte mix på 3 pladespillere. Det spænder vidt fra Fred Wesley til Carl Craig – tre pladespillere live i fri leg og med lækkert flow uden autotune, cuepoints eller sync-knapper.

Nej, der er ikke 3 plader hele tiden, men eksistensen af 3 pladespillere gør, at der kan mixes hurtigere og der kan køre 2 plader hele tiden, naturligvis afbrudt af nødvendige trompetsoloer eller omvendt bare roen i  et track der bare skal lyttes til – derudover er det fri leg med beats og der kører mindst 2 plader cirka 70 % af tiden…33 tracks på halvanden time. Det hele kulminerer i et 7 minutters mix inferno af 3 tracks, der snakker sammen og når man tror det hele er færdig, starter det lige op igen….og igen – indtil det kører helt, helt ned med tungt åndedræt.

Men klubberne er lukkede, dansegulvet er tomt og der kommer ikke meget bas ud af den venstre højttaler længere, det er trist, men musikken er heldigvis ligeglad og musikken er den samme, det er de samme noder, der er kun en rille og ridserne i pladerne er hverken større eller mindre. Den første nedlukning gav fællessang på altaner, livestreams af dj-sets, sammenhold og forståelse for den nye underlige verden alle måtte indrette sig efter. 

I dag er corona, blandt mange ting, også en kamp blandt politikere, internetkrigere og konspirationsteoretikere. Man bliver beskyldt for de mest underlige ting af mennesker, der er fuldstændig overbevist om, at de har fundet sandheden. Nogle er vågne og mener alle andre sover, nogle synes du er en slave – der mener de er undertrykte og synes at have et behov for at mene andre også må være slaver af noget…men musikken – den er ligeglad og lever sit eget liv i det hoved, der har ører og som lytter på tværs af genrer, meninger og holdninger.

Mester Jakobsen om mixet; Jeg gør det jeg altid har gjort, jeg giver zero fucks for genrer, holdninger og forudindtagede meninger. Jeg blander det hele sammen og jeg har taget al den hjemmetid, der også er en konsekvens af Corona og mine 3 pladespillere og lige præcis de plader jeg rykker på og sat dem sammen som kun jeg kan gøre det. Musikken er fuldstændig ligeglad og lever sit eget liv og bliver nærværende, hvis du lukker den ind. Det hele er inde i dit hoved og hvis ørerne lukkes op kommer musikken ind og du er fri, hvis du føler dig fri. Be Free? Corona made me – on 3 turntables – mix. Husk nu – dans og vær glad pastedGraphic.png

Book Bjarke her