Min test-jomfru-odysse starter på Rådhuspladsen for at købe tshirts og chille i Hard Rock Café – og få signeret en bog af en eller anden der hænger sine afdøde far ud i Politikens boghandel. Det slår mig Rådhuspladsen ikke er et sted man kan være, men blot passerer – en blodåre i byen. Måske skulle man banke en masse grønt op så pladsen afskærmes mod trafikkrigen på H.C. Andersens boulevard – ellers grav trafikken ned, og lad den onde ende af resterne af red light fra Vesterbro give tamme Tivoli lidt ægte fare og kant – jeg orker ikke plagende børn og forpinte fædre med fortyndede fadbamser, eller flyvende gylp fra karrusellerne.

Videre til fiiine Gammel Strand, der desværre er ved at blive overtaget af generiske brand stores hvor man taler mandarin, der umuligt kan løbe rundt, men blot er reklame-installationer. Kunstforeningen trænger også til et pift, og folketingets paranoia-kugler skal slappe af…og du betalte igen. Kongens Nytorv leverer mere af samme skuffe, dog med det kongelige teater, der burde køres af nationalmuseet eller udgives på dvd og lukkes de dage dronningen ikke magter at vinke til turisterne derinde. Lad sølvhjelmene betale selv.

Hurtigt videre til Marmorkirken, der ligger midt i mit barndoms kvarter, der hvor diskrete mennesker både har penge og reol modsat i oppe nordpå. Marmorkirken ligner en miniature udgave af alt muligt andet i rom, men man kan af og til komme op i tårnet via skumle gange og stå på nogle skrå brædder og beundre at Mærsk har lagt Operahuset med Olafurs Christiania-logo i julepynt helt analt symetrisk overfor Amalienborg, der iøvrigt oprindeligt var ejet af købmænd. Det er her du skal af hvis du skal på de helt dyre gallerier eller spise tungt uden for meget pis på f.eks Salon.

Videre til Østerport, hvor man er ved at lægge en øjebæ fra Stjernekrigen, der skal tage pusten fra hele området. Besøg kunst-nisserne på Grønningen eller FET på Kastellet og drøn videre til Trianglen – fatter ikke man ikke har lagt en station ved Riget – men på fine Østerbro der har nogle af byens bedste specialbutikker, økologiske legepladser, frimurerloger og crackhuse. Tilsæt dertil en masse perfekte børnefamilier, privatskoler og et overflødighedshorn af legepladser og en fællespark – og der er federe end i ensomme pikmåler-Hellerup. Trods det kulturradikale PH-navn magtede jeg ikke at gå op på overfladen på Poul Henningsens Plads eller Vibenhus runddel – thi ydre Østerbro er meget meget kedeligt selvom Irma låser bøfferne inde – der dufter ikke engang af lakrids mere – men det er netop disse ørkner der måske kan få et positivt kvartersløft via metro-turist-ringen.. Måske kan et funky gentrificerings-kapitalfond-rebranding-bureau komme ydre Østerbro til undsætning med noget fed storytelling tak?

Skjolds Plads rykker mere, hvis man vil lægge blomster ved den gamle rockerborg eller leje et meget stort filmkamera eller lave noget fed funky reality – kvarteret er et kreativt klondike og både Carl Emil & Mike Sheridan residerer der.

Nørrebro Station kobler sig på en underlig defekt s-togslinie, og der er altid enkelte sko, brugte stegepander, VHS og sjældne opladere på det hyperglobaliserede loppemarked – og byens billigste told & skattefrie slik – og mulighed for at se vaskeægte autonome, ortodokse muslimer & bander i fredelig sameksistens. Det er så real jeg tager derud bare for at kysse asfalten når livet bliver for reguleret. Der er ægte kaotisk Berlinerstemning, det er et mekka for vintage-DKP-plakater, meget særlig kaffe, Afghanske købmænd, toptunede spillemiljøer – i smuk kontrast til international investerings-kunst fra Wallner og Nils Stærk, gear-gokkeri hos Cyberfarm og Goeker og fede job/misbrugs-centre.

Nørrebros Runddel stationen er elegant kombineret med Assistens Kirkegård, tag turisterne ud og vis hvordan man nøgensolbader på Søren Kirkegårds grav og fodr egern med peanuts. Undgå for alt i verden jyske Jægersborggade og hashen og kuglerne i Nørrebroparken. 

Videre til Nuuks Plads (på hjørnet af Jagtvej og Rantzausgade) – endnu et ikke-sted, der får et løft nær den grønne linie. Nuuks Plads er dårligt navngivet – alle forveksler den med Christianshavns torv, og navnet stinker af vores nationale skyldkompleks overfor vores smadrede koloni.

I Aksel Møllers Have åben sig en anden verden renset for subkultur eller post-hipstere, mellem et meget grimt fortrængt øvelokale/beboerhus kaldet Metronomen inspireret af mælkekartonhusene på Kalvebod Brygge – og en kummerlig legeplads og et spænende homo-cruising epicenter i svømmehallen, der huser byens bedste vandruchebane med discolys i røret. Lad være at støtte Cafe Den Blå Hund hvis de stadig betaler beskyttelsespenge til Gnags for navnet. Bemærk at Frederiksberg har de fineste stationer – komplet med signatur metal-kalot over rulletrappen helt op til gaden – da gennemsnitsalderen her er 5 år højere end ved de andre stationer. Frederiksberg station har omstigning til den klassiske smarte lufthavnsmetro, en kæmpe CBS med alvorlige nykonservative børnevoksne, cykelkaos og en utopisk og luftigt mini-mall hvor alle er lige i deres ens Rains parkaer.

Frederiksberg Allé stationen kan risikere at ødelægge den fredelige næsten Parisiske boulevard og de herlige traditionelle spisesteder, vi ellers har haft for os selv. Hvor skal skuespillere nu tænke på hvem de er mellem rollerne? Godt Josty stadig ikke er nær offentlig transport, der er både egern og påfugle. Klip til Enghave Plads, hvor jeg puster ud på en unavngiven iscenesat snusket kaffe-fetishist-cafe indtil de BÅDE spiller den nye Hempler/CV jam (er den ironisk?) OG Anne Dorthe fra Tøsedrengene kommer ind af døren iført Lotte Freddies gamle pink pels – hjælp! Der er heldigvis meget andet god kaffe o kvarteret, faktisk er det ren tam gourmetsexuel Østerbro-stil på pladsen efter bumserne er blevet skudt eller rettere skyder sig selv nede på mændenens hjem. Man kan ikke engang få risfrutti eller Cocio mere. Jeg var så på en elendig hyped legeplads med en papegøje fyldt med platte/pladesamlere fra Jylland med print på, og så over og få en lillebitte melon/lakrids/granatæble-sorbet i Skydebanegade, efterfuldt af en anretning med meget kokusramt veganer-is på NiceCream – jeg har givet mig selv karantæne nu. Tilbage på Hovedbanen og  det “udendørs apotek”, hvor noget af det knas landets 1.2 millioner smertepatienter redistribueres k….jeg blev ikke rullet idag. Jeg overvejer en rundtur mere – det er ligesom de der “hop on – hop off” dobbeltdækkerbusser til de blegøjede risgnaskere, eller en spritbilist i en rundkørsel. Der er bliver nu bygget på en linie mod semi-mondæne Norhavn og mindre mondæne Sydhavn, så de sidste billige lejelejligheder i byen kan blive tømt og alt blive det samme. Hurra for metroens nye rødglødende tourist-ring!

Jeg elsker metroen, de ens grå stationer og førerløse puttenuttede tog er det perfekte tidsbillede – og det virker. Nu har man så lavet en for mig meget touristisk CITYRING, hvor nogle suits igen har været imponeret af Londons gentrificering – 2 millioner turister om dagen kaster penge af sig – (og smadrer byens oprindelige liv) – dette er tydeligvis den vej man vil med metroen. Nevermind, nu er byggerodet endelig væk, den Italienske mafia er skredet, og de har endda formået – næsten – at individualisere stationerne så man nu kan se hvor man er. Det betyder ikke så meget, da vi  kører i ring, sov trygt. Der er sågar kommet enkelsæder for os der ikke kan lide at sidde lårene af hinanden -r eller sidde overfor  fremmede. En kæmpe brøler er desværre at der ingen mobildækning er, hvilket afføder fucking samtaler mellem folk!!! Stop det nu, jeg vil ikke vide hvad du tænker højt, jeg vil hellere gætte på du hører den nye med Piksutter i ørebøfferne. De er bare nød til at få det net fixet nu! En anden anke er det er stort set umuligt at købe billetter, det hele er baseret på rejsekort så vi kan datamines – men hvad med de hjemløse der kun har kontanter? Bummer eller bevist valg? Prøvede at sove på bænkene, virker heller ikke – ses dernede når det regner – cykler er stadig federe generelt. Sidste store plus er den fremsynede dobbeltrolle som atombunker….vi kan alligevel ikke allesamen være i p-husene. GOD TUR: