Der var narko-reklamer til Distortion engang – men nu hænger de over hele byen: velkommen til fremtiden – hvor alle kan få alt døgnet rundt – også nirvana i pulverform, bare de har 400 kr og snapchat. Reklamens formsproget er tydeligvis rettet mod børn og unge – selvom hjernen først er færdigudviklet når vi er 25…men hej, de tager sikkert allerede betablokere til eksamen og retalin og steroider…jeg er gammel og underligt nok lidt forarget…jeg har haft det sjovt med at feste, men har også set festen har sendt en del på den lukkede – og i afvænning.

Der harr aldrig har været produceret så meget og ren coke globalt som nu, vi står midt i en eksplosion – coke er det nye hash for næste generation. Det er ikke nok med lattergas, blinkede 3 liters vodkaer og bobler mere. Cokeaben sidder allerede på skulderen og skriger MERE MERE MERE til generation MIG MIG MIG – og de oplever kemisk kærlighed før deres første kæreste…det er jo et genialt kontrastof til alle flaskerne, indtil dagen efter…Det er ikke nogen hemmelighed at der har eksisteret “hvide bude” i 30 år og lukkede grupper for stoffer siden nettets start, hvor man har handlet og fået sendt med UPS eller posten.

Nu er det så bare en snapchat væk… gratis smagsprøver er sku også at stramme den – når målgruppen ikke mere er voksne.

En bluffers guide til rusmidler 2.0

Nu føler jeg mig gammel – ligesom da der kom breezere målrettet børn, der ikke kunne lide øl. Der skal ikke være sprut og smøger i BR, og der skal fanme heller ikke være bud-coke til børn. Bevares – hele lortet skal legaliseres på sigt – problemet er vi slet ikke er klar – vi har stort set ingen kultur eller dannelse omkring coke i Danmark – endnu. Det bliver solgt til de svageste – selv udenfor Sundholm og på den lukkede på Digevej.Jeg ringer til min ven kemikeren, der foretrækker at være anonym. Han checker stoffer for regeringen, og er en af de få der reelt ved hvad vi putter i næsen. Antallet af overdoser stiger, som man har været nød til at informere junkierne på vesterbro om den stigende renhed. De skal simpelthen dosere mindre. Den gennemsnitlige renhed er over 70% og på gaden tjener man til 2 gram når man sælger 1…det er jo opskriften på en evighedsmaskine….

Den typiske “klubcoke” der kører udenfor junkielanddet er normalt cuttet med alt fra sukker, retalin. speed, lidocain, hårlak osv. Selv imunforsvars-nedbrydende ormekur forekommer….

Faktisk er heroin en sjældenhed nu, dels fordi det flyder med lægeordineret stærk medicin, dels da den super stærke coke er overalt og mere cost-effektiv – og vanedannende. Det er ikke usædvanligt at se folk der ryger eller fixer 5-10 gram dagligt, er vågne mange dage, bliver psykotiske og så tager piller til at komme ned på – hvilket er potientielt livstruende – ligesom vodka og coke kan være. Kroppen forvirres af de op/ned signaler, og hjertet kan stå af. Cokeheads er et helvede at passe sammenlignet med de mere rolige heroinhoveder, lyder det fra behandlerne.

DRUGS: En anonym superbrugers bekendelser

Jeg ringer så til Henrik Rindom – han mener også krigen mod stofferne er tabt. Staten kunne udkonkurrere det sorte marked, og pengene kunne gå til oplysning og behandling. Misbrugere ville blive patienter. Skammen ville reduceres. Vi skal bare finde en overgangsordning før de ryger på apoteket ligesom i gamle dage…tror ikke snapchat er vejen…

Måske skulle man overveje om tiden ikke er løbet fra et acetone bleget opløsningsmiddel fra et diktator? Fra at betale til bevæbnede bander? Bare fordi Freud grundlage psykoanalysen på snavs betyder det ikke det er sundt vel?

Jeg tror aldrig vi slipper for stoffer – i denne støre verden er kedsomheden og frustrationen for stor, i forhold til hvor nemt det er at tage stoffer – hvis man nu ikke magter at blive høj på livet. Jeg tror den eneste vej ud – som med så meget andet – er vi får en højere bevidsthed om hvad tingene er, og om vores motivationer omkring det. For med de profitmuligheder stopper det aldrig – før vi opdager det bare er et krydderi, ikke hovedretten. Det er inde i dig selv allerede, stoffer er bare den lette vej. Lykke er ikke et produkt.

 

GUIDE: partiernes tøj, musik og rusmiddelvalg