Den nye Hakky single hedder “Makin Moves”: det organisk swingende beat minder mig om Mary Jane Girls klassiske grinder “All Night Long” parret med Kool and the Gangs “Jungle Jazz” med lidt Lynn Collins “Think” i omkvædene. Tilsæt Chic agtig guitar & bas og et simpelt Lauren Hill-agtigt piano og du har en øreorm der går lige i nakken og benene. Det er et friskt flashback til vilde nætter på både Montmatre, Jazzhouse, Nasa og Spliffer.

Så rammer Hakkys vokal: følsom, sexy – og rasende. Det funky loop brydes virtuost af et dobbeltomkvæd du kommer til at nynne i badet, alt kører op til det forløses i et næsten metal C-stykke. Det er helt enkelt og skrællet ned uden traphatte, indiemanerer, synths og autotune – det er klassisk diva soulpop – lige til at spille overalt – og perfekt live. Min krystalkugle gætter på der er flere singler, album og en masse live dates.

 

Flashback: for cirka 10 år siden introducerede den legendariske dj/producer Henrik “Phase 5” mig for sin nyeste protege, en purung Sandra Hakky: på hendes catchy debutsingle “To tilbage” svævedede hun virtuost over et spritnyt men klassisk Motown beat Universal var faldet for – de kørte Hakky i stilling som den danske Duffy eller Amy Winehouse – med danske tekster. Radioen bragede og videoen blinkede max.

Albummet landede og Hakky var ude og fyre den af live på store Vega og små intime jazz-jam steder. Så blev der pludselig stille – gætter på den danske udgave af Hakkys label Universal blev ramt af de enorme skift der skete i årene i overgangen fra CD til streaming – og Hakky ville gøre det selv – lukkede sig inde, lavede et hjemmestudie og lærte at producere og lave 3D grafik – og akkumulerede en bank med hundredevis af numre og et nyt album i foråret 2022 – fortsættelse følger…

En bluffers guide til Funk vs. Fuzak