Cannabis? Er det ikke noget skummelt psykosefremmende hippie-romkugle-gas, der sløver masserne og giver politiet et næsten uendeligt budget til en uendelig håbløs sisyfos-mission? Personligt har jeg aftjent min tid som skæv, og nyder det kun hver andet år – med ædeflip og tung søvn som facit. Men det irriterer mig med alt det rod omkring en relativt harmløs plante danskerne har nydt i over 50 år:

Cannabis i Danmark er en absurd dobbeltmoralsk tragisk komedie, da alle ryger det af og til men alligevel bruges det som lynafleder af politikerne så vi ikke erkender danmarks største – men lukrative – rusmiddelproblemer: tobak, alkohol og medicin.

Det gør det nye gratis livsstilsmagasin North Grow op med – via ultra informative – og debatskabende – artikler guider magasinet os igennem Cannabis i 2019: der er gået et år siden medicinsk cannabis blev legaliseret af et enigt folketing, og nu kommer de første resultater, sundhedstyrelsen er positiv, hvorimod en del læger bare vil have det legaliseret og væk fra lægens bord pg.a manglende evidens. Det er en jungle af meninger, myter og fakta der skabes mening i her.

North Grow Magazine gennemgår derudover de tungeste spillere i det kommende boom i landbruget – det er en del mere lukrativt end at avle tomater…klart politikerne ser et potientielt boost til plagede landbrug her. Specielt på Fyn vækster det – et dansk/canadisk gartneri har 250 ansatte om 2 år…og er Europas største.NG har også manualer til at gro selv hjemme, lave Ice-ekstraktioner af hamp der kan ryge selv Damien Marley ned, hvad der er fup på CBD-olie markedet og et overflødighedshorn af guides: hvad kan du få af cannabis medicin hos lægen, hjemmedyrkning, cannabis-messer, kunstnerportrætter og mad-opskrifter med cannabis. Selv en guide til at finde den sublime gourmet-hash er der. Magasinets manualer er smarte hvis man vil lære at identificere god hash eller starte med nemt at gro lidt selv udendørs eller med lamper – eller er patient og har brug for at blive guidet gennem olie og medicinjunglen.

Så er der et overblik over den globale situation – for legalisering er i vækst overalt, selvom man stadig kan blive hevet ind fra gaden af politiet i Emiraterne for en hår-test – hvis der er cannabis i dit hår eller dit blod kan du komme direkte i fængsel. Dog er tendensen klar – alle har lugtet penge, og erkendt det er relativt harmløst…og krigen er tabt. Heldigvis er bladet fri for rasta/bong klicheer – der er endda en sektion om bagsiderne af Cannabis, med afvændingstips og psykiaternes meninger  – i alt 80 pakkede sider. North Grow er startet af den legendariske aktivist og cannabis-konsulent Khodr “Cutter” Medri – hvorfor har den mand ikke været i Debatten på DR?

Det deles ud gratis over hele Scandinavien 4 gange årligt – plus der afholdes en North Grow Cannabis Expo #2 den 6 – 8 September i Messecenter Herning, der følger op på sidste års messe i Bellacenteret. Der er naturligvis et website, se her.  Du kan også møde NG på folkemødet.

Efter at have læst bladet bliver jeg inspireret af Henrik Rindoms radikale men pragmatiske tanke: lad staten udkonkurrere det sorte marked på pris og kvalitet, så vi kan gøre lidende selvmedicinernede skamfulde og kriminaliserede borgere til oplyste brugere, og gøre sort økonomi hvid, så vi kan rive en masse skattekroner til forebyggelse, information og misbrugsbehandling….North Grow Magazine er en tankevækkende opdatering og  og bør gen-aktivere legaliseringsdebatten. Jeg får næsten lyst til at prøve at ryge igen…

GUIDE: partiernes tøj, musik og rusmiddelvalg.

En bluffers guide til rusmidler 2.0