Klubkulturen er kollapset – her et soundtrack til den dansefri nutid skabt af ekkoer fra fortiden fra Thomas Bertelsen & co-produceret af Trentemøller.

Jeg lytter til Tom and his Computers album Future Ruins…en katedral hvor et virtuelt hvidt band spiller en sørgmodig vinylknasede dub med minimale kraut-bokstrommer, droner, undervandsorgler og disede feedback guitarer og keyboards, New Order flangerbas og lillepige-indie rumklangsvocaler fra Roxy Jule på toppen på 4 tracks. Nogen tracks er som smagfuldt støvgrå  jingles eller vignetter, andre smash singler der transporterer mig tilbage til Dan Steilows legendariske vinylmekka Baden Baden, ikke en skør fest – det ender herligt med næsten industriel bombast.. Dyk selv ned i albummet her  eller her

Jeg  undrer mig over hvor den legesyge funk og techno fra Thomas tidligere projekter med f.eks Urd, Trickbag, Jokeren, på Budda bar og med Lulu Rouge blev af – men nu dansegulvene er lukkede og alle er blevet ældre rammer Toms album tidsånden ganske præcis – og konturerne af en melankolsk skandinavisk sfærisk radio og festivalvenlig indie-rock lyd? Jeg ønsker stille han tog hele indierock museet fra Sort Sol og fremefter og producerede dem i sin stil…Tom kan blive dansk rocks superproducer a la  Martin Hannett. Jeg undersøger nærmere:

Tom – fortæl om det nye album?

‘Future Ruins’ er tiltænkt at stå som et øjebliksbillede på, hvor jeg står i liv rent menneskeligt, såvel som musikalsk. Inspirationen kommer af at dyrke kontrasterne imellem det gamle og det nye, skiftende årstider og skiftende mindset. Musikalsk har jeg forsøgt at afsøge grænselandet imellem det elektroakustiske og det 100 % rent maskinelle.

Jeg fornemmer du er meget hardware baseret – fortæl om din procces? Alt produceres “In The Box” i computeren, men jeg holder meget af at benytte især guitar pedaler, samt div. outboard effekter – 500 series lunchbox, som f.eks. Level-or / Streetch og Colorbox. Det er tit en enkel lyd som kan kickstarte en ide til et nummer, men jeg starter oftest med at lave bassline og arbejder ud fra den. Så snart jeg er glad for en spor, kører jeg det igennem noget hardware gear, for at give det enten noget fx, eller bare en lille smule grit. På den måde er jeg også tvunget til at tage stilling til instrumenternes roller i nummeret tidligt i processen.

Fave dimser? Gamle trommemaskiner som f.eks. Rhythm King, Rhythm Ace, Roland Gaia (plastik) Synth, Elektron’s Analog Heat, Tech 21 SansAmp (silver rack & pedals), Strymon, Death By Audio, Level-Or, Sound Toys & udvalgte UAD Plug ins.

Dit nye projekt er tydeligvis inspireret af indierock, Kraut og Suicide? Absolut. Eller dvs. jeg er grundlæggende inspireret at musik som er tidløs. Men jeg er bestemt også inspireret af genre som kraut-rock, psych, indie rock, dark wave og bands som f.eks. CAN, Rodelius, Alessandro Cortini, Beak, Slowdive, Suicide, KVB, Tropic of Cancer og en masse andre. 

Yndlings 5 DJ’s? 2 Many DJ’s, Trentemøller, Buda, Andrew Weatherall (RIP), Kjeld Tolstrup (RIP) – eller praktisk talt alle dj’s som mestrer at blande genrer på en naturlig måde. Det kedeligste i verden, er en dj der “playing it safe” – jeg syntes det taler stik imod hele grundideen om dj’ing og om at slå sig løs.

 

Hvordan oplevede du nattelivet før corona i Kbh? Ganske udemærket. Der var fedt på Whammy Bar, Log Lady, Loppen, Natbar / Bremen & Bobi Bar, og jeg var vild med at spise på  JAH, Fiskebaren og Geist. Plus der kom en masse nye klubber og nye spillesteder – jeg har oplevet at føle mig fremmed i min egen by og det er et sundhedstegn. Så det gik godt inden Corona syntes jeg. Nu sker der Ikke så meget mere..

Hvad tror du der sker efter corona? Jeg tror grundliggende at Corona vil ændre måden mennesker går ud på. Jeg ved ikke hvad der kommer til at ske, men jeg tror, at den efterhånden ældgamle model med en mørk natklub, en dj, høj musik og røde lamper er ved at være fortid. Vi har jo allerede dyrket det i mange årtier nu. Jeg ved ikke hvad der skal komme istedet for, men jeg føler at der skal ske noget nyt.  Jeg har fokuseret mere på det nære, familie, venner og jeg føler jeg er blevet bedre til at fokusere på mit arbejde med musikken, men det jeg savner allermest er at gå til live koncerter.

Dyk selv ned i albummet her

RELATED POSTS: