Pære er som en kropsdel, eller rettere, en del af min hjerne, min forlængede hukommelse, hørelse, tunge. Mit liv vil kollapse uden…læs mere her:

Jeg tør ikke skrive direkte om verdens rigeste firma direkte. De følger mig allerede overalt – de har min adresse, cpr-nummer, kontonummer og præcise GPS-position lige nu. De kender min musiksmag, alle de hjemmesider jeg besøger, min kalender og sandsynligvis har de analyseret alle mine smsér, mails, samtaler og forbrugs og bevægelsesmønstre. Hvis du har deres selvmålerur har de også dine biodata oveni, plus de har alle billeder, og kan lytte og filme når de vil uden vi aner det, bortset fra mit batteri fiser hurtigere ud når de kigger med…og så er der hende fake-mennesket Siri der lytter med på de mærkeligste tidspunkter, selvom hun ikke kan svare på de simpleste ting.Dit batteri er sikkert blevet slapt de sidste par måneder, så ved vi det er tid til at lancere Pæres nye telefon: den har sikkert en større og har en marginalt bedre skærm, der bruger dit ansigt som ID-lås, så du er nem at rulle og det er slut med fake numre, telefonfis og andet sortmarkeds-fikumdik…plus du kan få dine emojis til at bevæge sig efter ens ansigtsudtryk – en totalt vigtig feature. Indrømmet,  jeg køber den næste IPhone hvis den er totalt brudsikker, kan køre voksne OSX programmer, har 360 graders 4 K kamera, er lavet af økologiske materialer af velbetalte lykkelige arbejdere i et ikke-diktaturland og Apple ikke konstant overvåger mig igennem den. Desværre handler de  nye features mest om selfie-kameraet og en endnu mere skrøbelig skærm der koster 4000 at skifte.

Engang var Pære mit bedste våben, en værktøjskasse jeg selv kunne skræddersy efter behov, helt intuitivt og enkelt. Pære-produkterne var designet af kreative – for kreative. Nu opdateres deres profesionelle modeller yderst sjældent, og de opkøber software og af-proffesionalisere det. Det startede vel med ipoden – en lille kasse, der kunne have en masse musik i og en butik der hørte til den. Pære lavede flere penge på iPods end på mac-pro værktøjet, og siden kom telefonerne, der er endnu mere lukrative og afgiver en stormflod af lukrative data konstant.

apple-fans-queue-for-the-009

Pære leverer idag en blanding af mode, smykker, legetøj og overvågning, for Pære har svært ved at give os noget der er bedre eller kan noget helt nyt end de dimser vi købte for 2 år siden, så salget er faldende – vores behov er dækket, og Pære har ikke formået at skabe ny sult. De sidste mange år har ikke været præget af innovation, det er raffincering af detaljer, lidt mere opløsning og en ny farve på indpakningen.

De nye modeller er ikke skabt til primært at skabe, men blot at modtage – og at vise frem – de minder om B&O anlæg. (B&O  er til for at indikere status, men reelt lyder horribelt til prisen, musikmøbler for folk der ikke hører musik, med billig Koreansk indmad med indbygget forældelse). Bevares, de prøver med en meget dyr hemmelig fremtids Mac pro – men det er mere branding og positionering end et seriøst bud på et tungt krea-værktøj. Dog er der endelig- efter mange års ventetid – kommet en cool ikke-intel chip der er så kraftig man kan køre fremtidige 8K videoformater uden kompression.Pro modellen ligner stadig et rivejern for folk med alt for meget parmesan.

Moderne status pynt for folk med 6 cd´er i samlingen.Et eksempel på Pære´s totale kontrol er hemmelighedskræmmeriet omkring de nye modeller. Produtionen må formodes at involvere 10.000 vis af designere, pr og marketing-mennesker og ikke mindst en masse – sikkert underbetalte – slavearbejdere der roder med ganske usunde kemikalier og andre uøkologiske i stressende produktions-omstændigheder. Man må også formode tiden fra ide til produkt mindst er et år. Det er ren Orwell.

Derfor er det skræmmende at de nye modeller og deres specs først lækkes max tre dage før de hellige Pære-begivenheder, hvis overhovedet før. Det må være en kombination af benhårde fortrolighedsklausuler og frygt blandt medarbejderne og så ekstrem overvågning. Hvis nogen lækker et billede af en nyhed før den officelle lanceringsevent – bliver det promte pillet af nettet og de bliver kørt i retten.

Før de nye lanceringer begynder din din nuværende – læs snart gamle – dims at køre langsomt og lave irregulær opførsel samme tid hvert år, typisk august -i forbindelse med en softwareopdatering, jeg mistænker for at være den moderne udgave af indbygget forældelse, som den der er i el-pærer osv. Det startede igen med den hvide kasseformede musikafspiller, hvor batteriet døde efter præcis halvandet år, og kostede præcis lidt over en halv ny kasse at få skiftet…det krævede i øvrigt en særlig ny skruetrækker at komme ind –  indmaden var skruet med almindelige standardskruer…

1120651

De nye modeller kan også eksplodere – en historie der også bliver undertrykt, og endnu en grund til jeg har valgt at putte skæg og blå briller på denne historie. Lad os antage at et stort sikkerhedsagentur med tre bogstaver er dybt involveret i verdens dyreste og måske mest alvidende firma. Hvorfor sende en drone efter fjenden, når man bare kan monitorere og styre deres omgang med omverdenen, og hvis alt andet fejler, bare fjern-detonere Pære-produktet via noget der i pressen – hvis historien når så langt – bare bliver kaldt en batterifejl?

Alternativet er Android – der suger lige så mange data, bare til Pæres fjende-tvilling, google. Pentagon har forbudt Huawei og ZTE telefoner, fordi de mener Kineserne suger dem…

De seneste modeller kan ikke repareres af andre end Pære…de er limet sammen for at være tyndere…æstetik over funktion og økologi igen…og hvad sker der for at køre to operationssystemer, hvad med at fusionere det mobile og det gamle “store” OS…ligesom den gamle dødsfjende Microsoft, der endelig er vågnet og kommer til at sparke Pæren ud af tegnestuer og redigeringssuiter med det her monster. 

aerialmisawa Efter at have sovet i timen – alle klipperne og 3-D grafikerne er flygtet til store billige gamer-PC´er med Adobe-pakker på -kommer der nu en sort Imac pro – der hurtig – men svindedyr – en ren statusindikator, et alibi så Pære kan brande sig med de har den hurtigste knallert på havnen. Tror ikke på den bliver et hit. Selve navnet er ren kamoflage, nappet fra verdens måske mest lalleglade politisk korrekte og totalt ufarlige band, Beatles – et perfekt meme-slør til at få masseovervågning ind i alle hjem og ned i alle lommer, især hos dem der ser sig selv som humanister – det perfekte false flag logo. Selv Beatles så det og kæmpede forgæves imod brugen af først deres logo, så deres musik af pære, men blev som så mange andre fra generation babyboom trætte og solgte helt ud til sidst. Nu har vi alle taget en bid af paradisets fatale pære. 

Apple TV plus er et andet defekt mysterium. Jeg har for 39 kr. set en Billie Elish film fyldt med iPhones, hvor hun laver sine hits på en – du gættede det – iMac. Så har jeg skimmet Beastie Boys fanfilmen – godt man ikke tager has – og så et slags videospil fra anden verdenskrig med Forrest Gump på et krigsskib, næsten uden dialog eller personligt konflikt…det var mest 600 meter styrbord. De kan ikke lave indhold, sorry.  Men klart, Apple lægger sig i selen i ræset med google og måske amazon om at være fremtidens tv/medieportal/monopol.

Pære har flere penge end de fleste stater, og skider højt og flot på jura, skat og fagforeninger.Er der noget der alvorligt tror at efteretningstjenesterne ikke har noget med sig. Pære får echelon og big brothers vildeste drømme til at blive virkelighed – ure med plusmålere og snart VR, så indbyggede dimser i kroppen, til enhver adskillelse eller følelsesforskel mellem det virkelige og det digitale er væk. Vi er der allerede. Så send dine dimer – fuldt opladt – til Timbuktu – og løb ud i en skov efter du har skiftet tøj og transportmidler en masse gange – og se om du kan klare abstinenserne efter panoptikon-fængslerne via dine Pære-dimser. PS paranoide er altid et skridt foran…måske skal man skifte sin neo-tamagotchi ud med en brevdue.

Forfatteren er anonym og sikkert bare et paranoidt gammelt røvhul, der burde lære fordelene ved at spille cykelstativ for kapitalen…men herregud, han er da underholdende – og redaktionen er IKKE hans identitet bekendt – han sendte artiklen via brevdue.