Jeg har været på MJBIZZ European Cannabis Symposium, (MJBIZZ er et websted for branchen, der altid er et besøg værd: https://mjbizdaily.com) – der afholdtes 5 maj på Scandic konference-center i København, der var proppet med globale gæster og sundhedminister Ellen Trane, der gav en status på de gode resultater – ja, selv sundhedsstyrelsen er positive – efter halvandet år med legal medicinsk cannabis (se slide nedenfor). Hun kan se hvad det har gjort for patienterne – og snart også for landbruget…og har haft et usædvanligt enigt folketing bag sig, hvilket imponerede gæsterne. Det var opvarmningen til en hektisk dag, hvor vi kiggede ind i fremtiden sammen.

Efter opdateringen fra ministeren  åbnede analytikeren Alfredo Pascual fra MJ BIZZ ballet – foran 1000 suits fra primært Canada, ortodokse fra Israel og investment fund folk fra USA – og 4 skatere i hættetrøjer – kom han med status for Cannabis Industrien via en regn af fede fakta om omfanget af legal Cannabis – bevares det er småting i forhold til hvad der bliver solgt illegalt, men det er stadig et pænt marked med enormt vækstpotientiale – se bare hans slides om udviklingen i Europa:

NORTH GROW – NYT CANNABIS MAGASIN

                                                                                                Det var bare forspillet og der går sus igennem tilhørerne da, Olivier Dufourmantelle fra Canopy Rivers, et investerings og rådgivningsfirma specialiseret i cannabis – går på talerstolen – alle holdt på hat og briller og kiggede med i krystalkuglen i en fremtid, hvor staterne vil legalisere indenfor 2-5 år og EU vil regulere markedet indenfor 3…hvor vi sandsynligvis vil gennemgå en “vild vest” periode, indtil 3-4 store brands tager over – ligesom indenfor tobak, medicin og alkohol.

De med bedst branding og distribution vil vinde, og prisen for farmerne vil falde i takt med større og større produktion – hvis hamp bliver lige så udbredt som spinat, vil prisen også være derefter.

Kort sagt, dem med penge vil ende med at vinde – klart der vil være masser af plads til en masse micro-connoisseur farmere – ligesom med øl og vin – men de store penge vil uundgåeligt ende med at tjene de store penge, ikke bare på blomster og olie, men på alle de andre ting man kan lave med Cannabis: 

 


Så er der pause og så gik det  amok – i lobbyen flyver visitkorene rundt og alle har de diamanter i øjnene, jeg sidst så i de glade it-boom dage i 1990erne. Der er en masse stande udenfor mødelokalerne, der klart viser at en enorm specifik sub-industri med store ekstraktionsmaskiner, grindere, gødning, frø og lamper er klar. Folk nyder lidt new nordic mad og trykker hænder før næste akt, hvor Thomas Sadilek fra International Cannabis and Cannabinoids Institute (ICCI), kører så salen igennem EU reglerne for mad med cannabis indhold, CBD-olier og eksport. Det er ret teknisk så se mere her: www.icci.science  Så talte Dr. Peirre Debs fra Canopy Growth Corp. Og Hendrik Knopp fra Aphria om at skabe partnerskaber med Canadiske firmaer, der er oplagte at sælge til. 

En masse mindre workshops begynder om alt fra vaping produkter, kvalitetsvalidering af råstoffer og meget mere målrettet til producenter og investorer – især Thomas Skovlunde Schnegelsberg, founder og CEO fra Stenocares oplæg om at rejse kapital i Europa valgte genklang blandt de mere spekulative lykkeriddere blandt gæsterne – mange køber aktier og vil gerne endnu tættere på en boomende branche. Uros Ocepek, forsker fra Freyherr, opdaterede os om hvordan man maximerer udbyttet ved ekstraktion:

Så var der debat med de helt tunge drenge indenfor fynsk Cannabis, Mads Ulrik Pedersen (se North Grow #1) og Lars Thomassen fra Spectrum, der lige har fået eksport licens som de første i danmark – de flankeres af John Charles Elull fra finans-øen Malta.

Da de er færdige er der ikke tvivl om Danmarks unikke egenskaber som producent. Jeg møder en lettere euforisk storfarmer i suit og cowboystøvler fra Arizona, der måber over mulighederne for forsikring, fradrag og finansiering ved at producere her. Det er hans første tur til København, og han har aldrig hørt om hverken Chillo eller Christiania. 

Min konklusion efter et fantastisk informativt symposion er: Cannabis-industrien nu er så stort et tog med så meget fart det ikke er til at stoppe – hippie-duften er helt væk. Fokus nu er først at levere olie til medicinsk brug, så blomst til export. Der er så mange gode resultater og så mange penge investeret allerede, at en total legalisering er uundgåelig. Nu mangler vi bare politikerne tager kuglerammen frem og tør tage en beslutning.

MJbizzCon events er et must hvis du er eller overvejer at begynde i cannabis industrien og kan klart anbefales, ikke bare for de super komprimerede og informative speaks, men for det netværk du møder. Næste Symposium er juni 12-14 i  festlige New Orleans, læs mere her: https://mjbizdaily.com

 

NORTH GROW – NYT CANNABIS MAGASIN