Sony har virkelig udfordret Nikon og Canon de sidste år. Deres egne chips, specielt i A7 serien, var en gamechanger, og er stadig  de absolut mest ISO stærke overhovedet – det kan skyde i måneskin.

RX10 mark 2 var et hit, 4K video og en ordenlig Carl Zeiss optik, bluetooth-remote via iphone og en masse plugins med f.eks vandvittige timelapse funktioner, hvis man ville lege med vandballoner eller eksplosioner. Det er både et cool gade-stil-kamera og et diskret lysstærkt rapportage-videokamera, især hvis man monterer en hæderlig mikrofon og supplerer med microportere.

RX10 mark 3 skuffer lidt, da der ikke er kommet touchscreen – interfacet er bøvlet set med 2016 øjne – der er sygt mange funktioner der påvirker hinanden, så der er en relativt stejl indlæringskurve hvis du skal finde de optimale muligheder til netop dig. Det eneste virkelig nye er en endnu vildere zoom, der desværre gør kameraet lidt uelegant. Jeg beholder min RX10 mark 2, da jeg ikke er paparazzi eller fuglekigger…har ikke brug for en 24-600 mm zoom. Alternativer er det fantastiske lommekamera RX100 mark V, der har samme sensor, men kun kan skyde i 4K i kortere tid, og mangler zoomen og audioindgangen.

Ellers er det frem med pengepungen og køb Canon 5D dræberen A7RII – efter min mening det bedste fullframe kamera med 42.4 mill. pixels opløsning, eller nattemesteren A7SII, der suger ISO 409600 ud, dog kun i 12.7 mill. pixels opløsning – fint til video, men ikke til de store print…glæder mig til de næste modeller. Det dyre nyens portskamera A9 viser Sony lytter og har løst autofokusproblemerne. A7R3 er på vej…

Plus:

Mega Zoom

4K video

Sindsyge timelapse funktioner

Bluetooth remote

Minus:

Ingen touchscreen

Ingen selfie-flip skærm

Lidt sløvt autofokus i nogle situationer

Kun minijack input til lyd

Konklusion: med mindre du virkelig har brug for zoomen så køb RX10mark2 eller det mindre RX100V – men – fantastisk kamera.