Jeg ved ikke hvorfor jeg overhovedet lader mig overraske eller forarge længere. Verden er som forvandlet til en tegnefilm, hvor alt er muligt. VR er blevet en realitet, mennesker kan klones og vi har superskurke til verdensledere. Se bare Trump, Putin og nu ham chauvinist-skurken i Brasilien – det er det rene Andeby.
Alligevel fik jeg det lidt vildt, da jeg læste om den seneste nye ansigtsbehandling; “The Penis Facial”. Det er en ansigtsbehandling, hvor der bruges et skønhedsprodukt indeholdende celler fra forhuden af Koreanske nyfødte – resultatet af opskæring lavet til rynkecreme? Min indre nethinde sender mig straks billeder af blendede aborter i creme-krukker, der smøres i ansigtet af guldbeklædte, pudrede Hollywood krager.
Jeg må indrømme at jeg står lidt af. Hvornår er nok nok? Helt ærligt, hvis vi i morgen fandt ud af at man ville se yngre ud, hvis man smurte lort i hovedet, ville folk så gøre det? Det er kun fantasien der sætter grænser. Der er allerede rige folk med dødsangst rundt om i verden, der betaler for at få frosset deres lig ned, i håb om at fremtidens teknologi vil skænke dem gaven af evigt liv. Jeg beholder hellere end gerne mine rynker, tak -og når jeg en dag er døende, så er jeg ok med at være game over.
Det er så sjovt at læse om populære ingredienser i kosmetik igennem tiderne; snegleslim, glimmer, søstjerner, moderkage, fugleklatter, ost, kunstig slangegift -og nu den kontroversielle forhud…Altså penis kan bruges til mange fantastiske ting, bla sprede liv (bogstavelig talt) og glæde, men den må godt holde sig væk fra min natcreme. Desuden er det jo ren voodoo, som mest af alt lyder som gammel overtro.
Jeg dagdrømmer et øjeblik, og billedet jeg før malede af Andeby vokser. Jeg forestiller mig damer og herrer af udefinerbar alder med ansigter så stive som rundetårn. Alle har præcis samme ansigt a la “Being John Malkovich” – de har nemlig været til samme plastikkirurg. Det bliver lidt draculaagtigt når man ikke kan se om folk er 50, 80 eller 600 år gamle.
Lidt sådan jeg allerede har det med Botox, kald mig bare hippie.
Inspireret af disse tanker google jeg og genlæser den bedste Dracula historie jeg kender;  den om Seriemorderen Grevinde Elizabeth Báthory, der eftersigende koldblodigt myrdede 650 jomfruer og badede i deres blod, for at stjæle deres ungdoms-essens omkring det herrens år 1580. Læs selv her.
Tilbage til forhuderne. Det vilde er at behandlingen har fået så meget omtale, ikke fordi det er vildt at man nu bruger babyers afskårne kropsdele i skønhedsprodukter, men at man kun snakker om det fordi Cate Blanchett har sladret til Vogue om at hun og Sandra Bullock har prøvet det. Kate Beckinsale har pralet af det på instagram, men har fjernet billedet fra sin profil igen (jeg har tjekket) men hendes kosmetolog har postet det her.
Der er ‘aint no such thing as easy money’ når det kommer til skønhed. Ansigtet afspejler hvordan du har det inden i og du betaler for hver en cigaret du ryger i rynke-renter. Der skal betales rynke-skat i form af vand, sund kost og søvn, dag ud og dag ind, så du kan sætte rynke-pension i banken. Med mindre selvfølgelig du har vundet i det store gen-lotteri.
Nu er det tid til min skønhedssøvn. Imens vil jeg drømme om hvad næste dekadente produkt  mon bliver- f.eks en scrubbing creme med støv fra den seneste Marslanding? Verden vil åbenbart bedrages. Godnat.

Af Sara Maria Dyrberg, se mere om hendes klinik her.