Jeg gætter på Peter anker sagen – efter han idømmes  mindst 16 år eller tidsubestemt forvaring. Palle Sørensen sad i næsten 33 år, Peter Lundin sidder på 18. år….men Madsen får en svær tid i fængslet – han vil være et trofæ at banke derinde – og med mindre han mediterer og skriver en bog – med det vil det være svært at leve uden et publikum i isolation. Måske afsoner han på Herstedvester med Amagermanden og lignende typer….Måske hænger han sig. Men det store uhyggelige spørgsmål er – hvis han er skyldig – er der flere forsvundne? Lad tvivlen komme den anklagede til gode…

Alle nyder et gys – der giver en pause fra hverdagens bras, et “godt det ikke er mig” eller “wow det er fucked” sus.  Hele verden gyser over ubådssagen – der overgår Steven King eller Bret Easton Ellis – den perfekte pacificerende lynafleder for alt det andet tosseri der foregår. Filminstituttet og produktionsselskaberne er blevet angrebet af horder af sensationsliderige dokumentarister og journalister, der ser ubådssagen som en trampolin til Instant Netflix fame. Markedet for dødsporno er eksploderet. Alle har en mening – her er mine tanker her før dommen – for man er uskyldig til man er dømt…

Madsen var mediedarling allerede før balladen – alle elsker historien om den ultimative drengerøv – enhjørningen der leger Kaptajn Nemo eller Blofeldt på sin base – og han stillede gladeligt op til gøgl. Og alle elsker at se en helt ryge helt ned…så kom Politiets mediestrategi rullende – sikkert orkestreret af DR´s gamle kriminal-redaktør, der nu er pressechef…med at sende envejs youtube videoer ud (man ikke kan stille spørgsmål til). Hver ny video lavede nye forsider hver gang der var fund af bevismaterialer – er yderst kritisabel. Ikke alene påvirker det vidnerne og dommerne, men det skabte også en ond serie forsider og videoer, der slet slet ikke er for børn og ganske unødvendige – som om der ikke var angst og stress nok ude i samfundet uden? Hvis han var uskyldig – hvis – var der ingen vej tilbage efter den shitstorm – men angst & sex sælger.

Sagens er god til at teoretisere og spejle sig i….her et af de mere specielle tolkninger..

Hvis jeg skal lege psykolog tror jeg Madsens passion var totalt – hans sexualitet og de ting han byggede flød sammen og blev et  – store metalliske erotiske remedier, legerum, hvor ilt-berøvelse var indbygget både i raket og ubåd. Iltberøvelse kan bruges som en sexuel teknik, hvor man bruger mangel på ilt til at forstærke orgasmen. Det er heller ikke raketvidenskab at se at en ubåd er det perfekte bondage-bur, hvis en hersker ønsker total kontrol over sin slave. Vi ved det ikke – endnu.

Rygter siger Madsen altid har været hidsig men i kontrol – det kræver en del at leve som passioneret opfinder i lille danmark – indtil han for et par år siden ved et uheld fik et slag i panden – lige der hvor de empatiske stopklodser sidder. Hvis han oveni har været berøvet for søvn – alle bliver jo grænsepsykotiske efter bare 48 timer uden – har vi måske en forklaring på hvorfor en ellers hyperkontrolleret mand taber styringen.

Mentalundersøgelsen siger han er “svært afvigende med psykopatiske og narcisistiske træk især inden for det interpersonelle område –  han er følelseshæmmet, og udviser en alvorlig mangel på anger og skyldfølelse.” »Sammenholdt med observantens polymorfe seksualitet, er der en stor risiko for recidiv adfærd,« konkluderer psykologen – (hvorfor kun en psykolog?) Peter Madsen vurderes egnet til normalfængselsstraf.

Tatovering på en af Peters venner

Men tænk med anklageren:  en ubåd er det perfekte sted til et mord – i disse overvågningstider og med en drabs-opklaringsprocent på over 90. Problemet er bare at Peter er for smart til at gå ombord i fuldt dagslys med en kvinde med en mobil der vinker hele vejen ud af havnen – hvis han skulle lave det perfekte mord. Hvis han virkelig var psykopat og f.eks havde samlet en hjemløs op og smidt i en kasse og smidt overbord – ville han være sluppet fra det…altså er drabet -hvis det er et drab – sket i affekt eller i en hjerneblødning.

Mentalundersøgelsen indikerer ikke bare den narcisisme alle har idag, men også empati-mangel – bedre kendt som psykopati. Trods det satser anklageren ikke på en psykiatrisk forvaringsdom – men en traditionel fængslesstraf. Det minder om sagen mod Anders Behring Breivik.

»Vi talte sammen om, hvad der kunne være den behageligste måde at dø på. For Peter Madsen var det, at man skulle lukkes inde i et rør med kattekillinger og nøgne kvinder og så skulle røret trilles rundt så langsomt, at man ikke kunne falde i søvn og så skulle man dø af søvnmangel,« forklarede vidnet.

Sagen er også blevet et billede på #Metoo – to mennesker går ind i et lukket rum, og kommer ud igen med forskellige historier. Manden som manipulerende bøddel, der udnytter en nysgerrig ambitiøs kvinde. Glæder mig til #metoo spreder sig til ALLE brancher – hov – tilbage på sporet:

Opklaringsarbejdet var magisk – jeg ved virkelig ikke hvordan man teknisk kan finde rester af lig i opløsende saltvand spredt ud over et større havnområde måneder efter. Helt sci-fi – bravo. Også fint at pressen ikke har pumpet Madsens familie – endnu. Skønt er det også at SM-miljøet ikke er blevet stigmatiseret i medierne – endnu.

Google har åbenbart udleveret hele Madsens “sky” til retten fra de sidste 12 år –  fair nok, der er en relevant dommerkendelse – men er hans færden på nettet virkelig fældende bevis? Se alle ikke alt muligt tosseri med et “ironisk glimt i øjet”? Skal man passe på med at lytte til dødsmetal og gangsterrap nu? Kan det opvejes med kattevideoer? Men fint vi har trods alt ikke fået udskrifter fra hvad Madssens smartphones mikrofon hørte da den var slukket – selv om det er teknisk muligt.

Men bliver han kult som Manson eller Jim Jones? Er der nogen der er ved at trykke tshirts? Hvem skal spille ham? Robert Hansen eller Lars Ramte? Vil han klare sig godt på date en indsat?

Jeg gætter på Peter får mindst 16 år eller tidsubestemt forvaring – og anker sagen. Palle Sørensen sad i næsten 33 år, Peter Lundin sidder på 18. år….men Madsen får en svær tid i fængslet – han vil være et trofæ at banke derinde – og med mindre han mediterer og skriver en bog – med det vil det være svært at leve uden et publikum i isolation. Måske afsoner han på Herstedvester med Amagermanden og lignende typer….Måske hænger han sig. Men det store uhyggelige spørgsmål er – hvis han er skyldig – er der flere forsvundne? Lad tvivlen komme den anklagede til gode…

Blazars sex A-Z guide